Британец, сражавал се на страната на украинската армия, беше пленен

...
Британец, сражавал се на страната на украинската армия, беше пленен
Коментари Харесай

Руските сили плениха британец, сражавал се за украинската армия

Британец, сражавал се на страната на украинската войска, беше покорен от съветските сили, а майка му изиска във вестник " Дейли телеграф " той да бъде третиран " хуманно " и да бъде освободен, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 4232
Руската социална телевизия излъчи нощес фотоси, на които се вижда млад мъж с белезници и рана на челото, потвърждавайки, че това е Ейдан Аслин. Майка му Анг Уд удостовери пред " Дейли телеграф ", който посвети няколко публикации на 28-годишния британец, в това число преди началото на съветската инвазия в Украйна, че това в действителност е нейният наследник. Последният има присъща татуировка.



„ Ейдан е настоящ член на украинските въоръжени сили и затова военнопленник “, с който „ би трябвало да се отнасят хуманно “, сподели тя пред вестника, напомняйки на съветския президент Владимир Путин за Женевската спогодба за военнопленниците.

" Изглежда като че ли е бил обичай. Време е държавното управление на Обединеното кралство да се намеси, с цел да обезпечи освобождението на Ейдан ", добави тя.
Съобщение, приписвано на младия мъж, беше оповестено във вторник в акаунта му в Туитър, забелязано от родственици, които се надяват на замяна на пленници. Той изясни, че след 48 дни " ние се опитахме да създадем всичко допустимо, с цел да защитим Мариупол, само че нямахме различен избор, с изключение на да се предадем на съветските сили ".

Лондон знае, че английски жител е арестуван и остава в контакт със фамилията си, съгласно източник, осведомен с въпроса, който акцентира, че обстановката в Украйна съществено лимитира опцията на английските управляващи да получават информация и да дават консулска помощ.

Според " Дейли телеграф " Ейдан Аслин, прочут с прякора си Джони, се е записал в украинския флот през 2018 година и е купил къща в страната, с цел да сътвори семейство с годеницата си.

Преди да се бие в Украйна, Ейдан Аслин се е включил към кюрдите от Отрядите за отбрана на народа, с цел да се бие против групировката " Ислямска страна " в Сирия. По това време той е бил на 21 години.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР