Британец си купи автомобил за 160-километрово пътуване, след като билетът

...
Британец си купи автомобил за 160-километрово пътуване, след като билетът
Коментари Харесай

Да си купиш кола вместо билет за влак

Британец си купи автомобил за 160-километрово пътешестване, откакто билетът за трен се оказал по-скъп. Лондончанинът Том Чърч трябвало да се види с другар в гр. Бристъл, само че останал шокиран от цената на билета - £218 (€252). Младият мъж пресметнал, че в случай че си вземе остаряла Honda, заплати налозите и зареди резервоара, ще му излезе по-евтино, в сравнение с с трен.



"Идеята ми хрумна, когато попаднах на недоволство от неуместната цена на билета в интернет. Реших, че не може да няма по-изгоден вид ", споделя Том пред Metro.

Чърч, който е съсобственик на онлайн магазин, незабавно се заровил в обявите за продажба на използвани коли. Попаднал на Civic от 1997 година, който коствал единствено £80 (€93), само че все пак техническият обзор посочил, че е в положително положение.



"Купих колата от стара жена, която искаше да я съобщи за скрап. Данъкът ми излезе още £80 (€94), еднодневната застраховка - £20 (€23), а бензинът - £25 (€29). Като теглих чертата, се оказа, че колата ми коства £206.81 (€239.47) ", твърди спестовникът.

"Може да пусна колата за продажба. Ако я постегна, ще ѝ взима най-малко £200 (€232). Ще ми върнат неизползвания пътен налог, тъй че даже имам късмет да изляза на плюс ", не крие задоволството си Чърч.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР