Бригаден генерал Венелин Венев встъпи в длъжност директор на Служба

...
Бригаден генерал Венелин Венев встъпи в длъжност директор на Служба
Коментари Харесай

Командир от мисията на НАТО в Афганистан оглави военното разузнаване

Бригаден военачалник Венелин Венев встъпи в служба шеф на Служба " Военно разузнаване " на тържествена гала в Министерство на защитата, на която участваха министърът на защитата Георги Панайотов и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, оповестиха от пресцентъра на МО.
" Службата има за задача да осведоми държавното управление на стратегическо равнище за заканите и рисковете за националната сигурност. В днешно време тези закани и опасности стават от ден на ден и повече. Вие сте тези, които би трябвало да алармирате първо. Затова разчитаме на Вас ", съобщи министърът на защитата Георги Панайотов в приветственото си слово.

" За мен е чест да поздравя бригаден военачалник Венелин Венев с удостояването му с висше офицерско звание и назначението му за шеф на работа " Военно разузнаване ". Това е обвързвано с голяма отговорност, отношение и кардинален метод към службата. Като шеф на защитата разгадавам на професионалната и колегиална поддръжка и осведомителното обезпечаване от страна на военното разузнаване ", акцентира от своя страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Бригаден военачалник Венев благодари за оказаните му доверие и поддръжка. Той бе безапелационен, че ще разчита на професионализма на своите сътрудници, а взаимната активност с останалите институции ще бъде продължена.

Директорът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев е приключил ВВОВУ " Васил Левски " със компетентност бакалавър " офицер от разузнаването " с подготовка " боен преводач ". През кариерата си на военнослужещ служи в разнообразни формирования. В интервала 2001 година - 2016 година минава поредно през позициите на специалист, шеф на бранш, шеф на отдел и шеф на дирекция. Произведен е в звание " полковник " през месец август 2017 година В интервала 2005 година - 2008 година заема длъжностите офицер за връзка с локалната власт и Организация на обединените нации и пълководец на разследваща група в състава на задачата на НАТО в Афганистан ISAF. От 2009 година до 2012 година е боен и военновъздушен аташе на Република България с съществена акредитация в Австрия и спомагателни акредитации в Унгария, Чехия, Словакия и Словения. Владее три езика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР