Бременна в 6-ти месец жена и бебето й спасиха специалистите

...
Бременна в 6-ти месец жена и бебето й спасиха специалистите
Коментари Харесай

Добрата новина: Лекари спасиха бременна жена и бебето ѝ след 23 дни в Реанимация

Бременна в 6-ти месец жена и бебето й избавиха експертите от УМБАЛ „ Пълмед “, оповестиха от лечебното заведение. 32-годишната Зорница получава зной и посещава Спешно поделение на лечебното заведение с данни за остра вирусна зараза.

Спешните медици я съветват с доктор Спас Патишанов, шеф на АГ отделението в болничното заведение. След осъществяване на проучвания лекарите откриват, че тя е развила бактериална пневмония , която заплашва както нейния, по този начин и живота на бебето й.

Тя незабавно е преведена в Отделение по анестезиология и интензивно лекуване, по-известно като Реанимация, където цели 23 дни екипът се бори за живота й, както и този на неродения й наследник.
 


„ Пациентката пристигна при нас по неотложност с тежка дихателна непълнота, с клинични и параклинични изяви на сепсис.
Приехме я в септичен потрес, което наложи включването й на белодробна вентилация и като цяло осъществяване  на съществено интензивно лекуване.-->

Състоянието й изискваше всекидневно мониториране на плода от АГ експертите, кардиолозите ни също правиха всекидневен мониторинг. Колаборацията сред всички отделения беше на най-високото допустимо равнище, в това число направихме консултация и с националния съветник проф. Чавдар Стефанов, което извънредно доста ме радва.

Зорница бе във към този момент устойчиво положение на 17,18 ден от интензивното й лекуване, само че пролежа в Реанимация още седмица “, разяснява доктор Ангел Балинов, и.д. шеф на ОАИЛ в УМБАЛ „ Пълмед “.
 

След преведените реанимационни дейности пациентката е преведена за наблюдаване за още месец в АГ отделението на болничното заведение, където доктор Патишанов и екипът му наблюдават нейното положение и това на бебето ежечасно.
 
„ След следене на бремеността до термин се взе решение за родоразрешение посредством Цезарово сечение , впредвид едрия плод и отбягване на контакт с грипните вируси.Радвам се, че при Зорница и бебето й всичко се разви по най-благоприятния вероятен метод и през днешния ден държи в ръцете си най-голямото благополучие “, разяснява доктор Патишанов.
 
На 23 януари се ражда сина на Зорница - Константин с ограничения от 3,750 кг и 51 см. Те са изписани от лечебното заведение на 28 януари.



„ Цялото ми семейство насочва същински благодарности към екипите на поделение по „ Анестезиология и интензивно лекуване “ и поделение по „ Акушерство и гинекология “ ръководени от лекар Ангел Балинов и лекар Спас Патишанов, като им пожелава да бъдат все по този начин всеотдайни към специалността, която са избрали и посредством високия си професионализъм, да връщат усмивките на хората “, споделя откровено Зорница. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР