Брекзит остава отворена рана за гражданите на ЕС, живеещи във

...
Брекзит остава отворена рана за гражданите на ЕС, живеещи във
Коментари Харесай

Проучване: Брекзит остава отворена рана за европейците във Великобритания

Брекзит остава " отворена рана " за жителите на Европейски Съюз, живеещи във Англия. Това сочат резултатите от новото изследване " Граждани на Европейски Съюз в Обединеното кралство след Брекзит ", представено от в. " Гардиън ".

Изследването е извършено измежду жители на 22 европейски страни, като по-голямата част от тях са били в Обединеното кралство повече от 5 години и са останали след излизането на страната от Европейски Съюз. Те настояват, че решението за Брекзит ги е предиздвикало да се почувстват предадени, несигурни и недоверчиви към страната, която множеството назовават собствен ​​дом.

В общественото пространство може да се твърди, че Брекзит е реализиран и всички са траяли напред, само че за жителите на Европейски Съюз Брекзит остава отворена рана, съобщи главният създател на отчета професор Нандо Сигона от университета в Бирмингам.
 Над 6 млн. жители на Европейски Съюз аплайват да останат във Англия след Брекзит
Над 6 млн. жители на Европейски Съюз аплайват да останат във Англия след Брекзит

Имало е късен напор от заявки преди крайния период 30 юни

Проучването регистрира " надълбоко и трайно влияние върху живота и възприятието за еднаквост и принадлежност " на тези хора.

В отчета се показва, че възобновяване на доверието в английските институции и политици би било предизвикателство, когато " разклоненията от Брекзит към момента имат толкоз дълбоки последствия " върху живота на жителите на Европейски Съюз.

Респондентите декларират, че Брекзит е повлиял доста на разбирането им за Англия. Докато 72% към момента изпитват известна прочувствена обвързаност към Обединеното кралство, 89% споделят, че мнението им за страната се е трансформирало - 68,6% " доста " или " доста " - след референдума през 2016 година

Въпреки това обаче запитани за три думи, обобщаващи какво значи Англия за тях, мнозина предложиха термини като " дом " и " обич ", отразяващи остатъчната мощ на връзките на жителите на Европейски Съюз със страната.
 Англия e като
Англия e като " вражеска страна " за жители на Европейски Съюз, арестувани на границата

Британските граничари не са подготвени за новите правила след Брекзит

Преобладават обаче думи като " отчаяние ", " предаден ", " горест ", " обезсърчение ", " яд ", " нежелателен " и " погнусен " . Отговорите със свободен текст на анкетата отразяват най-вече отрицателните настроения.

Поразително е, че Брекзит, наподобява, е натиснал " същински спусък за проевропейските настроения ", съобщи Сигона, допълвайки, че повече от 90% от респондентите декларират, че след Брекзит са се чувствали най-малко умерено привързани към Европейски Съюз. Думите, предлагани в поддръжка на това възприятие, включват " принадлежност ", " мир ", " независимост ", " единение " и " придвижване ".

Някои означават, че до момента не са си давали сметка какъв брой положително място е Европейски Съюз, макар всичките му дефекти.
 Три месеца след Брекзит – ентусиазмът на Острова изчезна
Три месеца след Брекзит – ентусиазмът на Острова изчезна

Новата “Глобална Англия ” се оказва фантазия...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР