Бреговата охрана на САЩ казва, че прави всичко възможно, за

...
Бреговата охрана на САЩ казва, че прави всичко възможно, за
Коментари Харесай

Търсенето на изчезналата туристическа подводница край Титаник продължава

Бреговата защита на Съединени американски щати споделя, че прави всичко допустимо, с цел да открие подводен транспортен съд, който е липсващ край източното крайбрежие на Канада и Съединените щати по време на експедиция за посещаване на останките на Титаник.

ББС първи заяви в понеделник сутринта, че е почнала интервенция по търсене и избавяне край крайбрежията на канадския Нюфаундленд.

Районът в Бостън, който управлява издирването, сподели в понеделник следобяд, че чиновниците са били известени ден по-рано, че корабът, на който е имало петима души на борда, е просрочен.

„ Мястото на търсенето е почти 900 благи източно от Кейп Код на дълбочина на водата от почти 13 000 фута. Това е далечен регион и е предизвикателство да се извърши търсене [там] “, сподели Маугер пред кореспонденти по време на конференция.

Той сподели, че канадската брегова защита и канадските въоръжени сили също са взели участие в интервенцията. Използват се кораби за търсене и избавяне и самолети, както и сонарни буйове, наред с други принадлежности, добави Маугер.

„ Първите ни мисли са за членовете на екипажа и фамилиите на тези на борда и по тази причина желаеме да сме сигурни, че сме създали безусловно всичко, което можем да създадем, с цел да намерим членовете на техните фамилии и да ги върнем безвредно вкъщи “, сподели той.

OceanGate Expeditions, компания, основана в американския щат Вашингтон, която употребява подводници с екипаж за дълбоководни експедиции, сподели пред медиите в изказване по-рано в понеделник, че нейният транспортен съд е бил обект на избавителната интервенция.

„ Целият ни фокус е върху членовете на екипажа на подводницата и техните фамилии “, споделиха от компанията.

OceanGate не сподели какъв брой хора са били на борда на изчезналия транспортен съд, само че сподели, че е „ надълбоко благодаря за обширната помощ, която получихме от няколко държавни организации и дълбоководни компании в напъните ни да възстановим контакта с подводницата “.

Дейвид Конканън, консултант на компанията, сподели, че OceanGate е изгубил контакт с подводницата в неделя сутринта. Имаше 96-часово доставяне с О2, сподели той в имейл до организация Асошиейтед прес в понеделник следобяд.

„ Вече 32 часа от под лявата повърхнина “, сподели Конканън, добавяйки, че чиновниците работят, с цел да докарат отдалечено ръководено транспортно средство, което може да доближи дълбочина от 6000 метра (около 20 000 фута) до мястото допустимо най-скоро.

Междувременно Action Aviation удостовери, че ръководителят на нейната компания, английският предприемач Хамиш Хардинг, е бил един от туристите на борда. Управляващият шеф на компанията Марк Бътлър сподели пред AP, че екипажът е тръгнал в петък.

„ Прави се всеки опит за избавителна задача. Все още има задоволително време за улеснение на избавителна мисия; на борда има съоръжение за оцеляване освен това събитие “, сподели Бътлър. „ Всички се надяваме и се молим той да се върне жив и здрав. “

В обява в Instagram в събота Хардинг сподели, че е „ горделив да разгласи най-сетне “, че ще взе участие в експедицията.

„ Поради най-лошата зима в Нюфаундленд от 40 години, тази задача евентуално ще бъде първата и единствена пилотирана задача до Титаник през 2023 година Прозорецът за времето преди малко се отвори и ние ще се опитаме да се гмурнем на следващия ден “, написа той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР