Бразилският щат Парана е първият кандидат с интерес за доставки

...
Бразилският щат Парана е първият кандидат с интерес за доставки
Коментари Харесай

Първи кандидат-купувач с интерес към руската ваксина срещу COVID-19

Бразилският щат Парана е първият претендент с интерес за доставки от съветската ваксина против COVID-19, съобщи „ Ройтерс “. Дни по-рано Русия показа решението си да достави с нея Филипините.

Световната здравна организация обаче предизвести, че при утвърждението на всеки претендент за съветската ваксина против COVID-19 ще изисква обширен обзор на данните за сигурност, съобщи AFP.

Решението на организацията към Организация на обединените нации идва часове откакто президентът Владимир Путин заяви, че Русия е първата страна в света, която публично записва формула против новия ковид, а една от дъщерите му даже е взела участие в тестванията ѝ. Масова имунизация се възнамерява през октомври.

„ В непосредствен контакт с съветските здравни управляващи сме и продължаваме полемиките за допустимо преквалифициране на имунизацията от СЗО “, разяснява представител на СЗО по време на онлайн брифинг в Женева.

Формулата е създадено от Министерството на защитата и Изследователския център за епидемиология и микробиология „ Н. Ф. Гамалея “ под името „ Спутник V “, което  препраща към 1957 година, когато Съветският съюз изстреля първия си спътник в Космоса.

Няколко американски специалисти към този момент показаха песимизъм към имунизацията. Сред тях е и известният неврохирург Санджай Гупта, който показа за CNN, че „ в никакъв случай не би приел имунизацията “. Същото твърди и някогашният комисар на Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати, Скот Готлиб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР