Бразилският Сенат и Върховният съд за работата на социалните мрежи,

...
Бразилският Сенат и Върховният съд за работата на социалните мрежи,
Коментари Харесай

Бразилският съд поряза Болсонару и за социалните мрежи

Бразилският Сенат и Върховният съд за работата на обществените мрежи, съобщи The New York Times. Това е следващ удар за президента, който към този момент се бори с поредност от политически рецесии.

Болсонару се опита да спре фирмите да смъкват наличие, което нарушава техните правила. Обяснението му беше, че има за цел да отбрани " свободата на словото ". Този ход обаче бе подложен на критика от съперниците му като опит да се въздейства върху президентските избори през идната година.

Държавният глава към този момент бе подложен на критика за заканите, които насочи против съда и по-късно смекчи тона на острите си изказвания.

Всичко това пристигна на на фона на предизвестието на за вероятен протест на 7 септември и боен прелом, с цел да се задържи Болсонару по-дълго на власт.
 Стотици желаят отстраняването на Болсонару като президент
Стотици желаят отстраняването на Болсонару като президент

Демонстрации се организираха и в негова поддръжка

Те настояват, че Болсонару неведнъж се е опитвал да анулира президентските избори през 2022 година, в случай че тези промени не бъдат утвърдени от Конгреса.

Припомняме, че през вчерашния ден Хюман райтс уоч предизвести, че той заплашва демокрацията в страната с и изборната система на Бразилия.

Последните социологически изследвания демонстрираха, че към 60 % от гласоподавателите на изборите през 2022 година заради неприятното му ръководство на пандемията Covid-19.

За последното

По-рано Болсонару съобщи, че има единствено три благоприятни условия за бъдещето му : победа на президентските избори през 2022 година, затвор или гибел.

 Долната камара на Конгреса в Бразилия
Долната камара на Конгреса в Бразилия " поряза " Болсонару за хартиените бюлетини

Той смята електронния избор за непочтен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР