Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе допуснат на футболен мач

...
Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе допуснат на футболен мач
Коментари Харесай

Не пуснаха бразилския президент на мач, не бил ваксиниран |

Бразилският президент Жаир Болсонаро не бе позволен на футболен мач в личната си страна, тъй като не е имунизиран против COVID-19, съобщи Ройтерс.

Вчера " Сантос " победи трагично " Гремио " с 1:0 с гол в добавеното време в среща от елитната дивизия на футболното състезание на Бразилия Серия А. Това бе първият домашен мач с аудитория на " Сантос " - тим от едноименния град в южния щат Сао Пауло - от началото на пандемията.

На стадиона обаче бяха допускани единствено фенове, които са имунизирани срещу COVID-19 или показват отрицателен PCR тест.

Болсонаро изрази неразбиране, че не е бил позволен на футболната среща.

" Исках да виждам мача на Сантос в този момент, а те ми споделиха, че би трябвало да съм имунизиран. Защо? ", попита той.

Бразилският президент, който отхвърля да се имунизира и предизвиква хората да последват образеца му, твърди, че има антитела, защото към този момент е прекарал COVID-19.

Говорител на Сантос сподели, че от екипа на Болсонаро не са се свързвали с тима, и добави, че всички почитатели би трябвало да съблюдават противоепидемичните правила.

Над 601 хиляди индивида са умряли от коронавирус в Бразилия от началото на пандемията. Страната е на второ място в мрачната статистика след Съединените щати.

В Бразилия, с население от 212 милиона души, са доказани общо близо 21,576 милиона случая на ковид. Страната е трета по този индикатор след Съединени американски щати и Индия.

С напредъка на имунизационната акция обаче коронавирусната зараза в Бразилия отслабна. Над 70 % от бразилците са получили най-малко първа доза ваксина. Броят на смъртните случаи от инфекцията за денонощие през последната седмица е под 500 при близо 3000 в разгара на епидемията през април.

Вчера бразилското министерство на опазването на здравето заяви за 182 умряли - най-малкия брой от 15 ноември предходната година. Новите случаи на ковид през последното денонощие са единствено 8639 при връх от над 115 хиляди.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР