Бразилският нападател Витор Роке ще се присъедини към испанския гранд

...
Бразилският нападател Витор Роке ще се присъедини към испанския гранд
Коментари Харесай

Барселона взима бразилски нападател

Бразилският нападател Витор Роке ще се причисли към испанския гранд Барселона през януари. Това стана ясно, откакто от сегашния клуб на играча Атлетико Паранензе оповестиха, че 18-годишният гений ще изиграе последния си домашен мач против Сантос в неделя, преди да се насочи към Европа.

Барса реализира съглашение да притегли Роке от Атлетико през юли за 40 милиона евро плюс 21 милиона в добавки, като играчът подписа седемгодишен контракт, напомня Ройтерс.

Финансовите усложнения на Барселона и неспособността им да съблюдават разпоредбите за финансов феърплей на Ла Лига попречиха клубът да картотекира нови попълнения през последните два сезона.

Барса съумя да отвори място във ведомостта за заплатите заради дълготрайната травма на коляното на полузащитника Гави, ще им бъде разрешено да включат Роке в състава си през януари, давайки на Барса по този начин нужната опция на 36-годишния нападател Роберт Левандовски.

Роке, който беше отвън игра за два месеца заради травма на глезена, се завърна в игра предишния уикенд, като изигра 26 минути при нулево тъждество против Васко да Гама. В петък против Крузейро той игра 45 минути и вкара първия си гол от септември.

Продукт на академията на Крузейро, от която излезе именитият Роналдо, Роке се причисли към Атлетико при започване на 2022 година и означи 28 гола в 80 мача. Миналата година той им оказа помощ да стигнат до финала на Копа Либертадорес.

През март Роке изигра първия си мач за Бразилия, като стана най-младият дебютант за петкратните международни първенци.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР