Бразилският нападател Неймар се възстановява добре от претърпяната операция на

...
Бразилският нападател Неймар се възстановява добре от претърпяната операция на
Коментари Харесай

Неймар реагира добре след операцията, но не е ясно кога ще се завърне

Бразилският нападател Неймар се възвръща добре от претърпяната интервенция на коляното след травмата, която получи през предишния месец, само че към момента не може да се направи прогноза по кое време ще се завърне на терена, разкри лекарят на националния тим на Бразилия Родриго Ласмар.

Неймар скъса предна кръстна връзка и менискус на лявото си коляно по време на уговорките си с държавния отбор и се подложи на интервенция по-рано този месец в болница в Бело Оризонте.

31-годишният футболист реагира " доста добре " на лекуването, само че възобновяване му ще бъде дълго и би трябвало да се концентрира върху процеса, добави доктор Ласмар на срещата с медиите в Тересополис.

" От първия миг той показва, че следва това, което ние му предлагаме. Знае, че това е развой, в който той ще се нуждае от всички нас - физиотерапевт, кондиционен треньор, тъй че да разчитаме още веднъж на него допустимо най-скоро ", добави лекарят, който извърши интервенцията, уточнявайки, че към момента не може да даде дата за завръщането на футболиста на Ал Хилал на терена.

“Neymar has been recovering very well. Yesterday (Sunday) I was with the player for a new postoperative evaluation. He's recovering very well, still in the initial phase. It's a complex injury, he torn his ligament and he needs to go a while without stepping. Due to the…
— Sh (@sha92fc)
" Контузиите са индивуални. Има и свързани контузии, които могат да бъдат също толкоз значими, колкото пострадване на менискус. Това прави процедурата по-сложна, а процесът по възобновяване по-бавен. Затова не приказваме за съответна прогноза ", изясни Родриго Ласмар.

Националният тим на Бразилия се намира на трето място в квалификациите за Световното състезание по футбол през 2026 година в зона Южна Америка. Бразилците имат 7 точки в актива си и в четвъртък ще се изправят против заемащия пето място Колумбия, който е с 6 точки в актива си. Седмица по-късно следва домакинство на водача Аржентина, чийто отбор събра 12 точки досега.

Д-р Ласмар разгласи още, че вратарят Едерсон е изнемощял от състава на Бразилия поради травма, получена в мач на Манчестър Сити.

" Той има контузия на крайници от финалните минути на срещата с Челси и е доиграл мача с болежка, само че тя се е засилила. Кракът му е издут и му е мъчно да върви ", разяснява лекарят.

В отбора на Бразилия бе извикан вратарят на Атлетико Паранензе Бенто.

 

Българска телеграфна агенция / Автор: Кремена Младенова
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР