Бразилският министър на правосъдието Флавио Дино нареди на полицията да

...
Бразилският министър на правосъдието Флавио Дино нареди на полицията да
Коментари Харесай

Бразилия разследва необявен подарък за Болсонаро за 3 милиона долара

Бразилският министър на правораздаването Флавио Дино подреди на полицията да стартира следствие на хипотетичен опит за внасяне в страната на недекларирани бижута на стойност 3,2 милиона $ – подарък от Саудитска Арабия за някогашния крайнодесен президент Жаир Болсонаро , съобщи Ройтерс.

Диамантената огърлица, пръстен, часовник и обеци , подарени на Болсонаро и и неговата брачна половинка Мишел от саудитското държавно управление, бяха арестувани от митнически чиновници на интернационалното летище в Сао Пауло през октомври 2021 година. Луксозните бижута бяха открити в раницата на държавен чиновник, пътувал до Рияд дружно с тогавашния министър на енергетиката Бенто Албукерке.
Саудитското посолство тогава отхвърли да разяснява случая.

Предишният бразилски президент, който отиде в Съединени американски щати два дни преди приключването на своя мандат в края на декември и без да признае загубата си на изборите през октомври, отхвърля да е направил нещо неправилно. Новият бразилски президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва обаче прикани казусът да бъде разследван, отбелязва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР