Бразилският футболист на ЦСКА Енрике Рафаел няма да носи повече

...
Бразилският футболист на ЦСКА Енрике Рафаел няма да носи повече
Коментари Харесай

Енрике Рафаел напусна ЦСКА

Бразилският футболист на ЦСКА Енрике Рафаел няма да носи повече алената фланелка. Договорът на играча изтича в края на юни и няма да бъде възобновен. Енрике Рафаел, дружно с Жеферсон и Тиаго Родригес, бе с най-дълъг стаж в настоящия тим на ЦСКА, осведоми „ Мач Телеграф”.

Бразилецът беше преследван през годините от доста травми, които го вадиха за дълъг интервал от терените. След повторното завръщане на Любослав Пенев отпред на ЦСКА фланговият футболист получаваше доста повече шансове за игра, като даже вкара доста значимото попадение в 4-ата минута на реванша в Разград против Лудогорец в полуфиналите за Купата на България. Явно треньорското управление и шефовете на клуба са решили, че няма да се разчита повече на него и не му оферират нов контракт.

Енрике Рафаел пристигна на „ Българска войска “ през лятото на 2017 година от бразилския Новоризонтино. Той има общо 69 мача в елита (22 за 2017/18, 14 за 2018/19, 11 за 2019/20 и 22 за 2020/21). В тях е осъществил 7 гола. За Купата на България е записал 16 срещи с един вкаран гол – гореспоменатият на Лудогорец в Разград. В Лига Европа има 10 срещи без попадение. Така общата му сметка с екипа на „ армейците “ е 95 мача за 4 сезона, в които е осъществил 8 гола. За годините у нас 27-годишният футболист получи и български паспорт, който ще му помогне при възможен трансфер в различен клуб от Европа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР