Бразилските съдебни власти разпоредиха арест на висши държавни служители, след

...
Бразилските съдебни власти разпоредиха арест на висши държавни служители, след
Коментари Харесай

Арести за висши служители в Бразилия заради щурма

Бразилските правосъдни управляващи разпоредиха арест на висши държавни чиновници, откакто бунтовници щурмуваха основни държавни здания в столицата Бразилия. Един от чиновниците, някогашният пълководец на военната полиция Фабио Аугусто, към този момент е арестуван, оповестяват локалните медии. Сред длъжностните лица са и някогашният шеф на службата за социална сигурност Андерсон Торес и други хора, " виновни за дейности и бездействия ", довели до размириците, оповестиха от основната прокуратура. Торес отхвърля да е взел участие във вандалските прояви.
Рикардо Капели, който беше назначен да управлява сигурността в Бразилия, съобщи, че е имало " липса на командване " от страна на Торес преди щурма на държавните здания.
Бившият президент Жаир Болсонаро, който от края на декември се намира в Съединени американски щати, съобщи, че счита в най-близко бъдеще да се върне в Бразилия, съобщи ТАСС. Той беше изписан от болница в щата Флорида, където бе признат ден по-рано, макар рекомендациите на лекарите, които го съветвали да остане в клиниката още три-четири дни, писа в. " Глобо ". " Пристигнах в Съединени американски щати и се канех да остана тук до края на януари, само че считам да се върна по-скоро. Защото лекарите в Бразилия познават по-добре моя проблем с чревната непроходимост, провокирана от раняването с нож (при среща с гласоподаватели през септември 2018 г.) ", заяви някогашният държавен глава.
 >

 
 
 
 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР