Бразилската федерална полиция съобщи днес, че е извършила нови операции

...
Бразилската федерална полиция съобщи днес, че е извършила нови операции
Коментари Харесай

Бразилската полиция извърши нови операции по разследването на размириците от 8 януари

Бразилската федерална полиция заяви през днешния ден, че е направила нови интервенции по следствието на размириците в страната от 8 януари, при които последователи на някогашния президент Жаир Болсонаро щурмуваха държавни здания, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Изпълнени са осем заповеди на Върховния федерален съд за предпазен арест и 13 заповеди за обиск в пет щата на страната, се споделя в изказване.

Тази полицейска акция е шестият стадий от интервенция, почнала предишния месец за идентифициране на лицата, взели участие, финансирали или подкрепяли размириците, при които огромни тълпи щурмуваха постройките на Националния конгрес, президентския замък и Върховния федерален съд.

По време на миналата фаза от следствието, осъществена предходната седмица, полицията арестува представителя на военната полиция, виновен за сигурността в столицата на 8 януари, който съгласно източници е обвинен в пропуски в обмисляне на отбраната.

Полицията не разкри имената на лицата, против които е ориентирана днешната интервенция, само че съобщи, че те са разследвани за закононарушения, като " принудително тъпчене на върховенството на закона, прелом, присъединяване в незаконна формация, подбудителство към принуждение, разрушение и нанасяне на материални вреди на особено предпазени обекти ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР