Бразилската армия съобщи, че държи около 160 войници под ключ

...
Бразилската армия съобщи, че държи около 160 войници под ключ
Коментари Харесай

160 войници под ключ във военна база: В Бразилия разследват кражба на оръжие


Бразилската войска заяви, че държи към 160 бойци под ключ във военна база , защото проверява кражбата на 21 тежки картечници, в това число такива, които могат да смъкват самолети.

 

Армията се пробва да открие по какъв начин 13 картечници 50-и диаметър и осем картечници диаметър 7,62 са изчезнали на 10 октомври от арсенала ѝ в югоизточния град Баруери, на 30 км от Сао Пауло, заяви Франс прес, представена от БГНЕС.

 

Длъжностни лица показаха опасения, че оръжията могат да попаднат в ръцете на проведената престъпност в страна, в която постоянно се срещат яростни конфликти сред силите за сигурност и тежко въоръжени наркобанди.

 

Инцидентът е най-голямата кражба на оръжие от бразилските военни, записана до момента , съгласно групата за битка с насилието Instituto Sou da Paz, която следи за нелегално заграбване на огнестрелни оръжия от силите за сигурност на страната.

 

Картечниците 50-и диаметър са неразрешени за приложимост отвън военни цели. Те са дълги повече от метър, тежат до 58 кг и могат да смъкват самолети. Предназначените за бойни дейности картечници с диаметър 7,62 тежат към 4,5 кг и могат да изстрелват до 700 патрона в минута.

 

Армията, която е почнала вътрешно следствие, в началото е наредила всички 480 военнослужещи, които работят в базата, да останат там за разпит, като ги е задържала за една седмица.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР