Бразилия победи световния шампион Германия с 1:0 в контролна среща

...
Бразилия победи световния шампион Германия с 1:0 в контролна среща
Коментари Харесай

Бразилия пречупи Германия в Берлин, Меси изгледа от трибуните разгром на Аржентина в Мадрид


Бразилия победи международния първенец Германия с 1:0 в контролна среща на "Олимпиящадион" в столицата Берлин. Двете огромни футболни страни се срещнаха за първи път след полуфинала на Мондиала през 2014 година в Бело Оризонте, в който Бундестима покоси съперника си си със зашеметяващото 7:1.

Единственият гол в дуела означи Габриел Жезус с глава в 37-ата минута и по този начин Селесао взе непълен реванш за срамната загуба вкъщи преди четири години.

Преди Световното състезание в Русия двата тима ще изиграят още по две контроли. Германия ще играе на 2 юни с Австрия и на 8 юни със Саудитска Арабия, а Бразилия - на 3 юни с Хърватия и на 10 юни с Австрия.

Испания в това време разруши Аржентина с 6:1 в Мадрид на стадион „ Уанда Метрополитано ” пред 65 500 фенове. Иско стана създател на хеттрик, по един гол прибавиха Диего Коста, Тиаго Алкантара и Яго Аспас, а почетното попадение за гостите означи Николас Отаменди. Звездата на Аржентина Лионел Меси пропусна мача поради травма в подколянното сухожилие. Травмата не е сериозна, само че треньорският щаб на "гаучосите" реши да му даде отмора. Нападателят на Барселона бе измежду феновете и след шестия гол на Ла Фурия напусна трибуната. Аржентина в този мач повтори антирекорд - южноамериканският отбор до момента бе губил със същия резултат през 1958 година от Чехословакия и през 2009 година от Боливия. На Мондиала в Русия Аржентина е в група с Хърватия, Исландия и Нигерия.

В друга контрола Англия и Италия приключиха 1:1 на стадион "Уембли" пред 83 000 фенове. Джейми Варди даде преднина на островитяните в 26-ата минута, а Лоренцо Инсиние изравни три минути преди края на постоянното време. На идния Мондиал Англия е в група с Белгия, Панама и Тунис, а Италия не съумя да се класира за финалите. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР