Бразилия излъга Гърция със 79:78 в един от най-драматичните и

...
Бразилия излъга Гърция със 79:78 в един от най-драматичните и
Коментари Харесай

Янис и Гърция на колене пред Бразилия след страхотна битка

Бразилия излъга Гърция със 79:78 в един от най-драматичните и забавни мачове от началото на Световното състезание по баскетбол за мъже в Китай. Южноамериканците съумяха да надделеят над елините в Нанжинг, откакто пойнт гардът на Фенербахче Костас Слукас не съумя да осъществя извънредно значим изстрел от линията за наказателни удари 2 секунди преди края. Той бе фаулиран при опит за пукотевица от зоната за три точки и получи опция да извърши три наказателни удара при резултат 79:76 за Бразилия. Слукас бе прецизен при първите два фаула, само че пропусна третия и не съумя да изпрати мача в продължения, а южните ни съседи трябваше да преглътнат провалянето от цялостния с ветерани състав на Александър Петрович.

Така Бразилия записа втора победа в Група F и е водач в класирането в тази група, откакто южноамериканците надвиха над Нова Зеландия в първата си среща на шампионата. Гърция пък се оправи с Черна гора в първия си мач, само че през днешния ден Янис Адетокумбо и компания пропиляха задатък от 10 точки след първото полувреме. Гърците бяха прегазени от противника си в третата четвърт, приключила 26:13 за Бразилия.

Големият воин за отбора от страната на кафето през днешния ден бе центърът на Фламенго Андерсон Варежао, който има богат опит в НБА с Кливланд Кавалиърс и Голдън Стейт Уориърс. Варежао, който в края на месеца ще навърши 37 години, записа през днешния ден 22 точки, 9 битки, 2 асистенции и 1 открадната топка. С 15 точки за триумфа способства 35-годишният Маркиньос Соуса, а по 13 прибавиха 36-годишният Леандриньо Барбоса и 39-годишният Алекс Гарсия.

За Гърция суперзвездата Янис Адетокумбо се регистрира със скромните за него 13 точки, а Георгиос Принтезис и Ник Калатес бяха най-резултатни, надлежно с 20 и 16 точки.
СТАТИСТИКА НА МАЧА
КЛАСИРАНЕ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР