Бразилия е в паника заради вълната заболели от жълта треска,

...
Бразилия е в паника заради вълната заболели от жълта треска,
Коментари Харесай

Бразилия под тревога заради жълта треска

Бразилия е в суматоха поради вълната болни от жълта тресчица, изключително в най-населения южен щат Сао Пауло, предава Франс прес.

Според последните публични данни от началото на годината са умряли 52-ма души при регистрирани 134-ма заболели в Сао Пауло. През цялата 2017 година случаите са били 53-ма с 16 умряли.

Търсенето на ваксини провокира дефицит на пазара, а в това време заболяването се популяризира към прилежащите щати Минас Жерайс и Рио де Жанейро, където паниката се усилва още повече поради наближаващия карнавал при започване на февруари.

Здравните служби в Рио потвърдиха предходната седмица гибелта на 8 души от началото на годината.

Болестта засегна югоизточните региони на Бразилия предходната година и през първата й половина записаните случаи в цялата страна бяха 777, 261 от които приключили със гибел.

За да ограничи новата зараза от жълта тресчица, федералното държавно управление предприе всеобща акция за имунизирането на 21,8 млн. души. Тя стартира предишния четвъртък в Сао Пауло.

За да се избегне рискът от дефицит на ваксини, ¾ от хората ще бъдат ваксинирани с понижена доза – 1/5 от естествената, само че задоволително ефикасна за интервал от 8 години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР