Брайън Кобергър, заподозрян в убийството на 4 студенти от Айдахо, иска камерите да бъдат забранени в съдебната зала

...
Адвокатите на мъж, обвинен в намушкането до смърт на четирима
Коментари Харесай

Адвокатите на мъж, обвинен в намушкането до смърт на четирима студенти от университета в Айдахо в края на миналата година, искат камерите да бъдат забранени в съдебната зала, като твърдят, че новинарското отразяване на наказателното производство е нарушило разпореждания на съдия и застрашава правото му на справедлив процес.

Браян Кобергер е обвинен в четири убийства във връзка със смъртните случаи в къща под наем близо до университетския кампус в Москва, Айдахо, миналия ноември. Съдия се обяви за невинен от името на Кохбергер по-рано тази година. Прокурорът на окръг Лата Бил Томпсън заяви, че възнамерява да поиска смъртно наказание и делото е насрочено за разглеждане тази есен, въпреки че може да бъде отложено.

Kohberger беше аспирант, изучаващ криминология във Вашингтонския държавен университет, който е на кратко разстояние с кола от мястото на убийствата през държавната граница. Той беше арестуван в дома на родителите си в Пенсилвания и необичайните подробности за случая предизвикаха широк интерес.

Мадисън Моген, Кейли Гонкалвес, Ксана Кернодъл и Итън Чапин бяха намерени на 13 ноември 2022 г. в дом от другата страна на улицата от кампуса на университета в Айдахо. Разследващите събраха ДНК доказателства, данни от мобилни телефони и видеозаписи от камери за наблюдение, които според тях свързват Кобергер с убийствата.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР