Братята Свилен и Костантин Рангелов, основателите на компанията Дронамикс“ (Dronamics),

...
Братята Свилен и Костантин Рангелов, основателите на компанията Дронамикс“ (Dronamics),
Коментари Харесай

Българите от Dronamics показаха първия полет на своя товарен дрон

Братята Свилен и Костантин Рангелов, създателите на компанията „ Дронамикс “ (Dronamics), оповестиха, че са направили първия сполучлив полет на своя товарен дрон. Тестът се е провел на летище покрай Балчик, като дронът с името „ Черният лебед “ (Black Swan) е ръководен от двама водачи от земята и останал във въздуха за към 10 минути.

Съобщението на компанията удостоверява, че лицензираната технология, създадена от тях, е извънредно ефикасна. Планира се,  комерсиалните полети на безпилотни товарни дронове в Европа да стартират през идната година. За момента са налични единствено фотоси от тестовия полет, само че няма видеозапис.

Изборът на летище е изработен за да се обезпечи по-голяма сигурност по време на полета над морето. Дистанцията, която е измината, е 21,5 километра със междинна скорост от 140 километра в час и височина над 600 метра.

Компанията „ Дронамикс “ се показва като първата в света самолетна компания за товарни дронове. Създателите ѝ настояват, че дронът „ Черен лебед “ може да транспортира до 350 кг товар с оптималната скорост от 200 километра на разстояние до 2500 километра. Тези полети са с 80% по-бързи, 50% по-евтини и предизвикват до 60% по-малко нездравословни излъчвания спрямо всевъзможен различен тип превоз, в това число самолети.

В известието се припомня още веднъж, че двамата братя са се заканили да не си бръснат брадите, до момента в който не извършат сполучлив комерсиален полет на своята машина. Нещо, което явно е все по-близо.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР