Братята бизнесмени, обвинени в убийството на пастир в софийското село

...
Братята бизнесмени, обвинени в убийството на пастир в софийското село
Коментари Харесай

Оставиха в ареста братята, обвинени за убийството в Антон

Братята предприемачи, упрекнати в убийството на овчар в софийското село Антон, остават за посотянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд.

Те апелираха непрекъснатия си арест, натрапен им на първа инстанция. Според прокуратурата Дончо и Красимир Петров са умъртвили по изключително непосилен метод овчар, предава

Освен зверския побой, причинителите пречупили кутрета на ръцете му, а ноктите от тях били изтръгнати, твърди обвиняването.

Адвокатите на арестуваните желаеха по-лека мярка, като показаха като причини, че двамата мъже имат фамилии в България, непрекъснат адрес и няма да се укрият.

Мотивът за убийството бил информация за кражба на животни, само че занапред ще се преценя дали в действителност добитъкът е бил откраднат или това е било клевета в селото.

На 9 февруари Министерство на вътрешните работи оповести информация за спецакция в обитаемото място против двама братя и че се търси още един овчар. След случая в Антон на всички полицейски началници е разпоредено да стартират инспекции по места за други сходни случаи. От Министерство на вътрешните работи даже приканват хората, в случай че имат данни за такива лица, да подадат сигнал.

Досъдебното произвеждане стартира след сигнал, постъпил в късните часове на 6 февруари. Било е обявено за открит мъж в безпомощно положение на улица в с. Антон.

В следствие за убийството му бяха арестувани двама братя. По мотив публикувани в медийното пространство недоволства на жители за упражняван по отношение на тях тормоз посредством систематични закани и закани от двамата арестувани мъже от с. Антон и изказванията за сбъднат „ чадър “ над тях от страна на държавни институции, са подхванати детайлни инспекции на постъпилите сигнали и тъжби и разбор на осъществените дейности по тях.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР