Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин излезе на свобода, след

...
Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин излезе на свобода, след
Коментари Харесай

Братът на Ружа Игнатова е вън от затвора

Братът на криптокралицата Ружа Игнатова Константин излезе на независимост, откакто наподобява 34-месечната си присъда в затвор в Ню Йорк. Вече трети ден Игнатов е на независимост и харчи парите си.

Малката присъда на Игнатов е в резултат на съглашение с държавното управление, което подписа криптоизмамника преди време в подмяна на разкриването на цялата скица OneCoin, която завлече стотици хиляди хора с над 4,4 милиарда $.

Игнатов излезе късметлия, тъй като му бе препоръчана договорка от държавното управление в Америка през 2020 година и той незабавно скочи й сграбчи офертата. Призна виновността си и реши да спомага на проверяващите.

" Мога да упреквам единствено себе си. Все още имам проблеми да се виждам в очите, да се виждам в огледалото. Последните пет години бяха доста мъчителен интервал в живота ми, само че се веселя за уроците, които научих ", споделя Игнатов пред арбитър Рамос от Южния областен съд на Ню Йорк, минути преди да помирише същинската независимост.

Съдът също по този начин подреди на Игнатов, който в този момент е под двегодишен правосъден контрол, да съобщи 118 000 $, извоювани от схемата OneCoin. Това единствено по себе си значи, че американското държавно управление е разрешило на измамника да резервира милионите си.

От залавянето му през 2019 година до този миг Константин Игнатов е дал показания, които бяха основни в осъждането на Марк Скот, който изигра забележителна роля в измамата с OneCoin посредством пране на средства. Скот беше наказан на 10 години затвор през януари 2024 година Също по този начин въз основата на показанията на Константин Игнатов бе закован и съдружникът на криптокралицата Себа.

Самият Игнатов беше задържан през 2019 година и се призна за отговорен по обвинявания в пране на пари и машинация по-късно същата година. Игнатов е считан за водач на OneCoin, откакто сестра му Ружа изчезна през 2017 година.

Местонахождението на криптокралицата остава незнайно и сега тя е в листата на Федералното бюро за следствие (ФБР) " Десетте най-издирвани ". Тя е упрекната задочно от управляващите на Съединени американски щати за телеграфни измами, измами с скъпи бумаги и пране на пари.

Ортак на криптокралицата потъна вдън земя

Ортакът на Ружа Игнатова Франк Шнайдер се изплъзна под носа на ченгетата в Нанси, Франция, преди месеци и до този миг никой не знае къде се намира. Бившият заместник-директор на разследващата работа на Люксембург, който бе и персонална защита и консултант на Ружа Игнатова, е деактивирал електронната гривна на крайници си и по този начин Шнайдер бяга от домашния арест. Мъжът продължава да се търси от Съединените щати за ролята му в измамата на Ружа Игнатова с криптовалута на стойност 4 милиарда $.

През 2014 година Игнатова и нейният сътрудник Себастиан Грийнууд основаха OneCoin, основана в България компания, която е рекламирана като нова виртуална валута, която ще бъде " килърът на биткойни ". OneCoin се оказва куха валута, която завлича стотици хиляди хора по целия свят с милиарди. Игнатова изчезна безследно, откакто се качи на полет от София за Атина на 25 октомври 2017 година Родената в България немска гражданка безусловно се изпари, само че дружно с 1 милиард и 27 милиона лв. в биткойни - конкурентната валута, която тя даде обещание да убие.

" В момента тече дело в Страсбург, което е за премахването на Игнатова от листата на Интерпол за търсени лица. Както знаете, и ФБР я търси. И там действаме и се борим да смъкват бюлетина за търсене. Главно работим по свалянето на Ружа от Интерпол. По това дело има развиване и в най-скоро време Игнатова ще бъде свалена от системата им, тъй като става въпрос за незаконосъобразно оповестяване за търсене. Освен това ще има и несъмнено обезщетение за Ружа. След като се произнесе Европейският съд по правата на индивида, в случай че не бъде прекратено издирването на Игнатова от Интерпол, то ще има и второ обезщетение за нея и по този начин, до момента в който не бъде отстранена. " Това сподели пред " България Днес " юрист от адвокатската фирма ТФБ, който работи по случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР