Братът на британския премиер Борис Джонсън – Джо Джонсън подаде

...
Братът на британския премиер Борис Джонсън – Джо Джонсън подаде
Коментари Харесай

Борис Джонсън молил горещо брат си да не напуска поста си насред Брекзит

Братът на английския министър председател Борис Джонсън – Джо Джонсън подаде оставка като зам.-министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика. Освен това той се отхвърля и от мястото си в Народното събрание, написа Блиц.

Като причина за импортираната оставка по-малкият брат на премиера съобщи, че не желае да бъде въведен в спор на фамилна лоялност и националния интерес на Англия. Той изясни, че това за него е нерешим проблем и е време други да заемат неговите постове.

Борис Джонсън е молил по-малкия си брат Джо да не напуща Торите по време на под напрежение телефонен диалог, преди да признае, че " Брекзит разцепва фамилии ".

47-годишният Джо, който бе министър на науката в кабинета на брат си, разгласи, че подава оставка с претекста, че " е разкъсван сред лоялността към фамилията и ползите на нацията ".  

Вестник " Сън " разкрива, че 55-годишният Борис е призовал брат си да преосмисли  оставката си по време на дългия диалог. 

Но когато Джо, който постоянно е бил срещу " Брекзит ", бил решил да реализира проектите си, той не ги разкрил даже пред най-приближените си помощници. 

Хвърляйки бомбата, дребният брат Джонсън сподели: " За мене беше чест да съм депутат на (град) Орлингтън цели 9 години и да послужвам като министър.

През последните седмици съм разкъсван сред лоялността към фамилията и националния интерес - това е време разделно и време, в което други би трябвало да поемат моята роля като народен представител и министър ".

Борис Джонсън стана обект на рецензии поради оставката на брат си след речта си в Уейкфийлд, Йоркшир. По думите му, " Брекзит е въпрос който разцепва фамилии ". 

По думите на Борис, брат му е бил " приказен " парламентарист, който е вярвал, че държавното управление " е следвало верните цели, когато е решавало въпроса, който визира целия английски народ ". От " Даунинг стрийт " към момента не са удостоверили дали той неотложно ще напусне министерския пост или преди изборите, които министър председателят желае да изтегли на 15 октомври.

Решението на Джо Джонсън е следващият поврат в серията от несполуки, които претърпя неговият брат реакционер през тази седмица.

Джонсън загуби парламентарния избор, който може да принуди актуалното или идващото държавно управление на Обединеното кралство да изиска нова пролонгация за напускането на Европейски Съюз, планувано за 31 октомври.

Неговата контраатака за възвръщане на контрола над програмата за Брекзит беше блокирана от Народното събрание.
Оставката на Джо Джонсън идва броени дни откакто брат му Борис изключи от Консервативната партия 21 депутати, които отхвърлиха да поддържат тактиката му за Брекзита.

Сред тях са внукът на Уинстън Чърчил и един някогашен финансов министър, отбелязва Ройтерс.
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР