Братът на бившия кмет на Пловдив продаде дяловете си в

...
Братът на бившия кмет на Пловдив продаде дяловете си в
Коментари Харесай

Фирма от приятелския кръг на ВиК купи част от бизнеса на фа...

Братът на някогашния кмет на Пловдив продаде дяловете си в транспортната компания " СТ Лог " ООД на сдружение, чийто шеф е тъщата на Спартак Николов. То пък е благосъстоятелност на предприемач, който от години печели публични поръчки на водния оператор.

Дружество, чийто шеф е тъщата на шефа на ВиК Спартак Николов, закупи транспортната компания на Георги Тотев, брат на някогашния кмет на Пловдив. Обвързаностите в приятелския кръг Тотев-Николов, за които " Марица " описа в поредност следствия, се задълбочават с още покупко-продажби.

Последната е от 4 март. Тогава сдружението " Дякон Иларион Билд " е придобило 76% от дяловете в " СТ Лог " ООД. Цената на договорката е 228 000 лв.. Продавач се явява " Грейстоун Капитал " ЕООД, което е еднолична благосъстоятелност на Георги Тотев, брат на някогашния кмет на Пловдив Иван Тотев.

" СТ Лог " ООД работи сполучливо от 2010 година, въпреки сдружението да не било измежду най-големите превозвачи. От финансовите резултати е видно, че за 2019 година оборотът на сдружението е близо 4,8 млн. лв..

Както " Марица " към този момент писа, след хотелиерството, рентиерството и строителството кметският брат Георги Тотев навлезе стремително в транспортния бизнес. На 22 май 2019 година той купи за 200 000 лв. 76% от акциите на " СТ Лог " ООД от Веселин Стефанов. Фирмата се занимава с интернационален транспорт на групажни и комплектни товари и разполага с 30 лични камиона, а след влизането на Георги Тотев като съучастник внезапно подвига оборотите. Какво е предиздвикало вложителя толкоз бързо да излезе от сдружението, продавайки дялов​ете единствено с 8000 лв. над цената, на която ги е закупил, не е ясно.

Управител на сдружението покупател " Дякон Иларион Билд " ЕООД е Мария Кичукова, тъща на шефа на ВиК-Пловдив Спартак Николов. Фирмата е благосъстоятелност на Григор Вилхелмов Иванов, който има дялове във " Автотранспорт и машинизация България “ АД. Тази компания към този момент 5 години доставя инертни материали на ВиК-Пловдив по няколко публични поръчки, без да има лична кариера за рандеман.

През 2013 година " Автотранспорт и машинизация България “ АД печели поръчка от ВиК с планирана стойност 2 млн. лв., само че по нея са разплатени 3,2 млн., тъй като работата се оказала повече, демонстрира докладът за поръчката. По това време Спартак Николов е зам.-шеф на ВиК. Същата компания печели и идната поръчка за доставка на инертни материали през 2017 година. Тя е за 3 990 000 лв. без Данък добавена стойност, а при подписването на новия контракт Николов към този момент е началник на държавния воден оператор.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР