Брашно, тестени изделия, хляб, олио – това бърка най-много в

...
Брашно, тестени изделия, хляб, олио – това бърка най-много в
Коментари Харесай

Синдикален лидер гледа с добро око на Николай Василев заради искан голям ръст на минималната заплата

Брашно, тестени произведения, самун, олио – това бърка най-вече в джоба от юли. 200% нарастване на олиото! Заплатите обаче не престават да порастват, само че 2/3 от българите получават отплата под междинната. Този разбор направи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров, откакто през вчерашния ден за естествен живот в България - преди повдигането на цените на съществени храни през юли!

Половин милион българи работят на минимална заплата. Към 750 000 българи са нископлатени, работещи небогати, твърди Димитров. 17-18% би трябвало да пораства минималната заплата годишно. За 4 години това значи минимална заплата 1200 лв., нали приказваме за нова власт, изясни ръководителят на КНСБ. Средната заплата би трябвало да е два пъти повече – това ни споделя проектодирективата за минималната заплата, която ще стане факт, добави той.
 КНСБ желае междинната работна заплата над 2400 лева през 2025 година КНСБ желае междинната работна заплата над 2400 лева през 2025 година
КНСБ показа Меморандум за социално-икономическото развиване на страната за идващите четири години. Документът обгръща общо пет ключ...

Проблемът не може да бъде преодолян с административни заплати, само че в страната има картели на заплати, твърди ръководителят на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. Той даде образец " с едно дружество за произвеждане на плочки " в Североизточна България. То внезапно си повишило облагата, само че заплатите не помръднали. " Появи се най-после огромния необут и сподели ", че не знаел какво се случва, тъй като в региона всички за тази активност плащали " толкоз ", по думите на Манолов.

Естествено, че няма схващане от работодателите. 17% наподобяват доста, само че се постановат, поради пропуснатите години, уверен е Манолов. И подсети, че Национална движение „Симеон Втори" като пристигнали на власт 2001 година, вдигнали минималната заплата с 80%. Държавата не почина, съобщи той, визирайки по какъв начин.

" Никакви такива еврозони и шенгени няма да ни се случат, в случай че приходите ни не отидат на обичайно равнище по отношение на европейските. Не си ли оправим приходите, нищо хубаво не ни чака ", сподели Манолов. А Димитров е уверен, че няма да ни пуснат във валутния съюз на Европейски Съюз с минимална заплата 300 евро.

Незабавно би трябвало да внесем Плана за възобновяване от коронакризата, настоя Манолов. Освен това да се направи нов държавен бюджет, за 2022 година, да се актуализира сегашният, сподели Димитров.
 Евростат: България с най-ниска минимална заплата в Европейския съюз Евростат: България с най-ниска минимална заплата в Европейския съюз
Към 1 януари 2021 година от общо 27 страни-членки на Европейски Съюз 21 имат минимална работна заплата на национално ниво. Само Дания, Италия, Ки...

Всички специалисти в международен мащаб предвиждат растеж на цените, заключи Любослав Костов пред Българска национална телевизия, като посочи, че при влизането в еврозоната прибалтийските страни авансово са вдигали минималната работна заплата. И той счита, че най-належащо е в този момент да се актуализира бюджета и да се направи бюджет за 2022 година. Според него, приходите през последните години са нараствали с 10-12%, само че през последната година растежът е 6%, а минималната заплата е замразена за идващите две години. " Новата власт, като пристигна, може би би трябвало да разяснява това, а не политане в Космоса ", съобщи Костов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР