Браншовата камара Пътища обяви, че организира национален протест на т.нар.

...
Браншовата камара Пътища обяви, че организира национален протест на т.нар.
Коментари Харесай

Браншовата камара „Пътища” организира национален протест на 13 април

Браншовата камара „ Пътища ” разгласи, че провежда народен митинг на така наречен пътищари на 13 април.

Ръководството на камарата показва крайното си отвращение и противоречие от дейностите на народните представители, които по-рано през днешния ден гласоподаваха от дневния им ред за деня да отпадне решението за заплащанията на Пътната организация.

В писмо до медиите от браншовата камара пишат, че принуждаването на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да спре напълно работата на пътно-строителния отрасъл, като близо година не разпорежда и не разплаща действия, по изцяло законните контракти за настоящ ремонт и поддържане, е демонстрация на безхаберие и тъпчене на всички правила.  

По-рано министърът на районното развиване Гроздан Караджов съобщи, че парите за ремонт на пътища сега са блокирани от " политически пазарлъци ".

По-рано през днешния ден Българската браншова камара " Пътища " излезе с позиция, в която се показва паника и неразбиране по разногласията в Народното събрание за предприемане на дейности поради неспособност Агенция „ Пътна Инфраструктура “ да поддържа републиканските пътища.

От камарата предизвестяват, че се подценяват изцяло законни контракти за ремонт и поддържане на пътищата. 

" Свидетели сме на невиждана акция, напълно ориентирана към строителния отрасъл. В разследване на основаната неустановеност от дейностите на министри от служебния кабинет секторът изпадна в колапс ", се споделя в позицията.

От камара " Пътища " приканват народните представители да проявят разсъдък, с цел да бъдат предпазени живота и здравето на българските жители. 

В противоположен случай ще бъдат обновени митингите, а като първа стъпка за обезпечаване на сигурността на придвижването ще бъдат затворени незавършените сектори.

Шофьори на камиони паркираха тежкотоварни коли пред Народното събрание, откакто от дневния ред на депутатите отпадна решението за заплащанията на Агенция " Пътна инфраструктура ".

При протестиращите министърът на районното развиване Гроздан Караджов и изясни, че парите за ремонт на пътища сега са блокирани от " политически пазарлъци ". По думите му средствата са пленник на решението за избор на шеф на Българска народна банка.

" Очевидно и през вчерашния ден не е било инцидентно и считам, че има целеустремено блокиране. Това, което виждам в останалото, е, че републиканската пътна мрежа е пленник на избора на началник на Българска народна банка, което е неприемливо. Едва ли не за такова изнудване виждам, че става дума ", сподели Гроздан Караджов. И добави:

" Но да заложиш на другата страна на кантара републиканската пътна мрежа, ме кара да мисля, че сме станали пленник, косвена жертва, на някакъв различен пазарлък ".

Към 12 часа водачи на камиони разговаряха с ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Пред Народното събрание излезе министър председателят Кирил Петков и се срещна с протестиращи. Той увери, че казусът ще бъде прегледан и решен от Народното събрание идната седмица.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР