Браншът е пред колапс, алармира той От май до септември,

...
Браншът е пред колапс, алармира той От май до септември,
Коментари Харесай

Димитър Зоров: След 3 години може да нямаме мляко, ще го купуваме с капкомера от аптеката

Браншът е пред колапс, сигнализира той
„ От май до септември, съгласно последната статистика на Министерство на земеделието, са били модифицирани и добити 52 000 тона мляко, а са били 62 000. Или 16,5% за 5 месеца е намаляло производството, след 3 години с този ритъм няма да имаме мляко. Ще го купуваме с капкомера от аптеката ” Прогнозата направи в „ Офанзива ” по NOVA NEWS ръководителят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров.

„ Този труд е неперспективен и нископлатен. Всички споделят „ повишавайте заплатите ”. Ние желаеме да дадем пари, само че това натоварва още цените. От друга страна споделят „ не вдигайте цените ”, тъй като това са обществени артикули. Пресата мачка и по тази причина хората се отхвърлят ”, добави той.

Зоров изясни, че в Гърция дават по 200- 250 евро на теле, а в България дават нула. При агнетата е същото ситуацията. В РСМ дават по 50 лв. на агне, всичко това дефинира цената, изясни той. 

Председателят уточни, че цените на млечните артикули се покачват поради растежа на главната суровина - суровото мляко, което към този момент се търгува с сред 50 и 60% по-скъпо. Отбеляза и енергийните разноски, при които скокът е най-малко 100%. И добави: „ Браншът е пред злополука ”. 

Млекопреработвателят се обърна с апел към потребителите да купуват български артикули, с цел да има какво да употребяват след една година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР