Бранителят на Ливърпул Джо Гомес направи коментар за ситуацията в

...
Бранителят на Ливърпул Джо Гомес направи коментар за ситуацията в
Коментари Харесай

Джо Гомес: Това е естествената позиция на ръката ти, докато тичаш

Бранителят на Ливърпул Джо Гомес направи коментар за обстановката в края на първото полувреме на дербито против Манчестър Сити, при която " жителите " получиха дузпа, откакто топката срещна ръката на британския национал при центриране на Кевин де Бройне. Крейг Поусън отсъди 11-метровия углавен удар, откакто видя повтаряне на ВАР-монитора, само че съгласно мнозина анализатори този случай е още едно удостоверение на теорията, че новото предписание за игра с ръка е незаслужено и срещу логиката на играта. Самият Гомес акцентира, че позицията на ръката му е изцяло естествена, в случай че той тича в посока към вратата. В последна сметка обаче този епизод нямаше особена тежест за изхода на дуела, защото след това Де Бройне пропусна отсъдената дузпа.

" Не мога да отрека, че топката срещна ръката ми, само че в последна сметка аз тичах към вратата, а всеки знае какъв брой мощно може Де Бройне да ритне топката. За мен това е просто естествено придвижване на ръката, до момента в който тичаш. Изобщо не съм опитвал да сложа ръката си на пътя на топката. Това просто се случи доста бързо. В последна сметка решението се взима от рефера. Вече има задоволително мнения по отношение на това предписание и какво се случва поради него. Човек просто би трябвало да продължи напред и да одобри случилото се.
Имахме шансове да победим, само че евентуално резултатът е заслужено отражение на играта. На моменти имаше някои разочароващи решения, само че мисля, че започнахме добре и през първото полувреме играхме интензивно. През второто полувреме темпото бе по-бавно и мисля, че и двата тима действаха по-консервативно ", съобщи Гомес.
| Pénalty pour Man City! Joe Gomez coupable d'une main sur ce centre de Kevin de Bruyne!
— | (@FrenkieKaiser) Премиър лийг 8 кръг, неделя 8 ноември  Манчестър Сити 1:1краен резулат  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР