Бракът ми продължи близо 11 години. На пръв поглед животът

...
Бракът ми продължи близо 11 години. На пръв поглед животът
Коментари Харесай

Отначало изпитвах угризения на съвестта, но колкото повече се влюбвах в него, толкова по-слабо съвестта ми говореше

Бракът ми продължи близо 11 години. На пръв взор животът ми изглеждаше превъзходен: две деца, апартамент, кола. Съпругът ми ме обичаше, децата -също. Ако имах потребност от помощ, мъжът ми постоянно се отзоваваше с подготвеност. Какво повече може да желае една жена? Проблемът беше там, че аз по този начин и не съумях да го обикна същински. Уважавах го, че се грижи за нас, само че нищо повече. И тогава се влюбих в мъж с няколко години по-млад от мен. Със Светлин се запознахме инцидентно на празненство, което организираше моя близка. Харесах го мигновено. На разлъка той ми остави телефонния си номер и повърхностно сподели: “ Обади ми се, в случай че искаш. “. Обадих му се. Така стартира моят лицемерен живот.

Отначало изпитвах скрупули на съвестта, само че колкото повече се влюбвах в него, толкоз по-слабо съвестта ми говореше. Срещахме се в жилището му, от време на време се разхождахме вечер в парка или ходехме на кафе в различен град. Стараехме се никой от околните ни да не схваща за тайната ни случка. Мъжът ми видя смяната ми и един път ми подмятна, че съм станала различен човек. Отговорих му, че се обличам съвременно, с цел да направя положително усещане на взискателните клиенти, които посещават офиса ни. Така измина половин година. Разкъсвах се сред фамилията ми и любовника.

Бракът ми се утежни дотолкоз, че към този момент не можех да претърпявам мъжа си. А той полагаше доста старания, с цел да ме задържи до себе си: правеше ми скъпи дарове, организираше първокласни екскурзии. Напразно. Имах една – единствена пристрастеност – любовникът ми.

Един ден не устоях и признах на брачна половинка си, че съм влюбена в различен. Буквално за секунди мъжът ми рухна пред очите ми. После се съвзе, погледна ме и безшумно сподели: “ Върви си! “. Точно това чаках. Събрах си багажа и без да помисля за децата, обърнах тил на дом и семейство. Но когато Светлин ме видя с куфарите пред вратата, устата му увисна от изненада. С някаква гняв в гласа, любовникът ми съобщи: “ Виж какво, скъпа. Беше ми комфортно да се срещам с теб. Ти си омъжена жена – без отговорности, без условия. Защо напусна мъжа си? Върни се. Ако искаш, ще продължим да се срещаме, както постоянно – без задължения. На теб ще ти е добре, на мен -също “. Той се ухили и затвори вратата. Тръгнах си като пребито куче. Илюзиите ми рухнаха с гръм и тропот. Загубих фамилията си, предадох освен брачна половинка си, а и децата. Не знам по какъв начин да им желая амнистия. Сега пребивавам при другарка. Всеки ден рева. Късно осъзнах, че брачният партньор ми е единственият човек, който в миналото ме е обичал.

Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР