Бойците от Ислямска държава брутално нападнаха конвой от сирийските правителствени

...
Бойците от Ислямска държава брутално нападнаха конвой от сирийските правителствени
Коментари Харесай

САЩ прикрива убийствата на терористите в Сирия, разкрива руско разследване

Бойците от Ислямска страна брутално нападнаха ескорт от сирийските държавни сили на север от Палмира. Терористите намират леговище на територията, окупирана от американците наоколо до Атфан, което демонстрира продължаващото съдействие сред Вашингтон и ИДИЛ, твърди FAN - федералната осведомителна организация на Русия. 
Според тях Съединени американски щати не се смущават, че прикриват бруталните убийства на джихадистите. Напротив, те се възползват от сходна симбиоза заради контрабандния сирийски нефт. Само през 2015 година американците похарчиха 500 милиона $ в поддръжка на по този начин наречената „ умерена съпротива “. Освен това им доставяха оръжие, изтеглиха се от рискови региони и даже ги образоваха във военните си бази.
Разследването на FAN по отношение на съдействието на Съединени американски щати с терористи е доста в детайли. И всичко това поради нефта и други потребни запаси. Терористите за тях работят като охранители и в това време като мощ, за която в тази ситуация не им е тъпо. Всъщност благодарение на джихадистите Вашингтон взема решение доста от своите геополитически задания. Ето какво гласи информацията на организацията:
Разследването
Американски инструктори образоваха бойците на Ислямска страна (забранена терористична организация в Руската федерация), помогнаха им с секрети доставки на оръжие, поддръжка за бойци с дронове и стотици наемници, докарани в страната в подмяна на сирийския нефт. Кореспонденти от Федералната осведомителна организация получиха показания, потвърждаващи присъединяване на Съединени американски щати в основаването, поддръжката и финансирането на ИДИЛ, настояват от организацията.
Още на 25 ноември 2019 година, проверяващият отдел на FAN пусна първата част от огромното си следствие на опит на терористите на ISIS да завземат цяла страна - Сирия.
Основната цел на нашето следствие беше да потърсим доказателства за присъединяване на Съединени американски щати в основаването и промотирането на ДАЕШ в Сирия.
В първата част на нашето следствие публикувахме част от изявление с някогашен член на Ислямска страна, който нарекохме с кодово име Малиф. Тогава той ни сподели, че главната теза на неговите командири била - „ американците са наши съдружници “. Когато за първи път го срещнахме в провинция Дейр ез-Зор, бяхме доста сюрпризирани, че Малиф се усеща относително умерено.
Малиф означи доста значими детайлности по отношение на общата обстановка в Сирия. Той сподели, че Ислямска страна получава най-новите технологии от Съединените щати, а американските инструктори образоват терористи, в това число в методите за водене на война, употребявайки съвременно оръжие, вербуват нови терористи.
Малиф ни описа още, че когато е бил на остров Куведжа Гати, неговият полеви пълководец Абу Хамза наредил на един от операторите на Ислямската страна да направи видео на мобилния си телефон, потвърждавайки, че на острова няма терористи, а единствено мирни цивилни, за които се твърди, че са бомбардирани от сирийски самолети.
Лицето, което трябваше да снима видеото обаче отхвърли, тъй като сходна машинация опонира на религията. Останалите също обявиха, че съгласно шериата това не е разрешено. И тогава пристигна Шарай. Той съобщи, че в исляма не е неразрешено да се заблуждава, в случай че е в името на вярната идея. От своя страна Абу Хамза сподели, че това видео би трябвало да бъде изпратено на кюрдите допустимо най-скоро, тъй че те да го препратят  на американците.
Според Малиф Абу Хамза е имал положителни връзки с кюрдите. Те даже създадоха кодови таблици. Когато мобилните телефони и други средства за връзка са били изключени, те подавали кодови сигнали. Те си разменяха сигнали между тях благодарение на проследяващи муниции и фенерчета.
След като получили видеото, американците трябвало да нанесат удар по позициите на сирийската войска в село Хатла, с цел да отворят пътя на терористите на острова да се отдръпват.
Малиф приказва и за още един факт на американското съдействие с бойците на ИДИЛ. „ Когато бях в Йейн, от лявата страна на Ефрат, дойде камион с всевъзможни черни кутии и чанти с друга величина. Имаше всевъзможни оръжия и  патрони и всевъзможен тип техника, в това число и доста радиостанции. Абу Хамза даде на мен и двама сигнализатори нови радиостанции “, показа Малиф.
Освен това американците посредством полевите командири предизвестили терористите на Ислямска страна по кое време и къде ще стартират въздушни удари.
Предишни обвинявания
Още през лятото на 2017 година бяха разкрити обстоятелства за доставки на американско оръжие за терористите на ИДИЛ, написа организацията. По време на конфликти с държавните сирийски войски, бойците са употребявали американски противотанкови ракетни системи TOW-2, както и противовъздушни оръдия SAMS, които са в способни да удрят хеликоптери и ниско летящи самолети.
Както изясни тогавашният шеф на основното поделение на Сирийската арабска войска, генералът Али Ал Али, терористите получават оръжие, закупено по стратегия на Пентагона. Повечето от оръжията, употребявани от радикалните ислямисти в Сирия, са закупени от американските отбранителни компании Chemring и Orbital ATK по държавната стратегия на Пентагона за подкрепяне на американските съдружници.
След като сирийската войска с поддръжката на съветските въздушни сили стартира да освобождава провинция Дейр ез-Зор, постоянно се появяват разнообразни обстоятелства за американско съдействие с терористи. По този метод с посредничеството на Съединени американски щати джихадистите от ДАЕШ бяха изведени от Ракка, което направи допустимо оповестяването на " цялостното избавление " на града след шестмесечна блокада.
Бойците от ISIS се предадоха по същия принцип в град Маркада на границата на провинциите Хасак и Дейр ез-Зор. Ислямска страна напусна това населено място без пердах, като подписа съглашение с кюрдски бойци за гладко излизане от територията на Маркада.
През ноември 2017 година стана известно съглашение сред ИДИЛ и кюрдските обединения, следени от Съединени американски щати. Според текста на контракта ИД е била задължена да приключи военните дейности против кюрдските формирования и американците. В подмяна терористите получиха редица привилегии за себе си - те не можеха да бъдат трансферирани на „ трета страна “ (тоест сирийската войска или съветската армия), получиха достъп до територията, окупирана от проамериканските сили, и резервираха контрола над нефтените залежи на Дейр ез-Зор, което значи солидни парични потоци.
Оръжейни доставки
За да се опитат да намерят още очевидци, нашите репортери трябваше да отидат в град Скалбия на север от провинция Хама. Именно там сражавалият се против ИДИЛ Мохамед Хюсеин Ахмад се съгласи да се срещне с нас. Той разкри на кореспондента на FAN, че по време на боевете е имало доста бойци с оръжие и муниции от американско и турско произвеждане.
Имаше освен оръжие и муниции. Имаше задгранични бойци. Араби, само че не сирийци. Саудитци, тунизийци, мароканци, суданци. “Според Ахмад американските войски са били следени и в позициите на Ислямска страна.
„ Спомням си, че през 2016 година служех в националната милиция в град Камишли. Бяхме основани на юг от града. А против нас бяха позициите на ИДИЛ. Американски военни се насочиха към своите позиции. Бойците от ИДИЛ даже не стреляха в тяхна посока. Докато при всяко придвижване от наша страна, бойците незабавно откриха огън. Както споделих - американците караха без проблеми в тяхната посока, изясни той.
Отне ни няколко месеца, с цел да беседваме със идващия човек. Самият той твърди, че е граждански, който бойците от Ислямска страна принуждават да се бият на тяхна страна. След разбор на изявлението с него, ние имаме вяра, че мъжът знае прекалено много детайлности за човек, който е бил заставен да се бие, написа организацията.
В момента живее в провинция Дейр ез-Зор и не желае да разкрие самоличността си. За улеснение ще го назовем Али в текста.
Али, сходно на Ахмад, ни удостовери доставката на задгранично оръжие за бойците на Ислямска страна. Според него бойците на ИДИЛ са били снабдени с американско оръжие, с което задгранични инструктори са учили да боравят. - Да, имаше непознато оръжие. М-16... Те даже ни научиха по какъв начин да го използваме “, споделя Али с нас.
Докато записваме изявлението, той наподобява изплашен и се опасява от всеки минувач. Няколко пъти даже се наложи да сменим местоположението. В резултат се спряхме на една от изоставените къщи наоколо, показва организацията.
Но за какво Съединени американски щати по този начин настойчиво поддържат ИДИЛ Простият отговор е нефта.
Черната кръв на Сирия
През ноември Федералната организация за вести излезе с огромно следствие по какъв начин тъкмо се прави противозаконното произвеждане на петрол под егидата на Съединени американски щати в Сирия. Повече от две хиляди наемници от американската частна военна компания Academi, по-известна с първото си име - Blackwater, бяха трансферирани в сирийската провинция Дейр ез-Зор, с цел да обезпечат незаконния експорт на петрол от страната.
Според оценки на FAN, въз основа на данни на Министерството на петрола и минералните запаси на Сирийската арабска република, Съединени американски щати създават и продават петрол на цена от 3,3 милиона $ дневно (1,1 милиарда $ годишно).
Сега Съединени американски щати взимат към 70-80 милиона $ облага на месец, а единствено към 10 милиона $ се разпределят сред водачите на кюрдските бойци.
Кюрдските радикални групи от Съюз на демократичните сили и персонално водачът на " Демократичните сили " Мазлум Абди са станали дирек за престъпния бизнес в Съединени американски щати. Терорист на Кюрдската работническа партия (ПКК) с двадесет години подривна активност, Мазлум Абди получи доста изгоди персонално за себе си от съдействието с страните. Според източници в кюрдската диаспора водачът на SDF към този момент има огромни имения в Калифорния и Флорида от Пентагона в подмяна на преданост към Съединени американски щати.
В момента незаконният експорт на сирийски нефт от територията на окупираното от Съединени американски щати източно крайбрежие на Ефрат продължава. Според източници на FAN, същите хора не престават да носят отговорност за това, както когато източната част на Сирия е била под контрола на " Ислямска страна ".
Превод: Тодор Беленски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР