Бойците на ЧВК Вагнер провеждат занятия с подразделения на териториалните

...
Бойците на ЧВК Вагнер провеждат занятия с подразделения на териториалните
Коментари Харесай

Минск потвърди: ЧВК Вагнер вече е в Беларус

Бойците на ЧВК " Вагнер " организират занятия с подразделения на териториалните войски на Беларус " като инструктори ", твърди Министерството на защитата на страната, представено от съветската редакция на Би Би Си, написа Факти.бг.

" Наборниците усвояват умения за напредване на бойното поле и тактическа пукотевица, получават познания по инженерна подготовка и тактическа медицина. Бойците на ЧВК " Вагнер " извършват ролята на инструктори по редица военни дисциплини ", се споделя в известието на пресслужбата на министерството.

В навечерието военният сътрудник на вестник " Комсомолская истина " Александър Коц сподели, че вагнеровците евентуално са почнали да се преразпределят от полевите лагери. Според него в дълъг ескорт без тежка техника, който се е движил по автомагистрала М4 към Москва, е имало рейсове с белоруски номера, " което индиректно може да уточни дестинацията ".

На 26 юни, след протеста на създателя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин, съветският президент Владимир Путин предложи на бойците от " групата Вагнер " да подпишат контракт с Министерството на защитата или други правоприлагащи организации, да се върнат при фамилиите си или да заминат за Беларус.

Лидерът на Беларус Владимир Лукашенко съобщи, че на вагнеровците е било препоръчано настаняване в някогашни военни лагери.

Миналия петък съветникът на ръководителя на беларуското министерство на защитата Леонид Касински посочи, че става въпрос за палатков лагер край град Осиповичи, Могильовска област, и призна, че наемниците към момента не са пристигнали там. " Не, оперативните групи още не са пристигнали, не са разпознати, не са гледали. Мисля, че когато бъде взето окончателното решение от групата Вагнер дали да бъде ситуирана или не в Беларус, тогава те ще потърсят ", сподели Касински.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР