Бойците на ЧВК Вагнер напускат южната руска област Воронеж, съобщи

...
Бойците на ЧВК Вагнер напускат южната руска област Воронеж, съобщи
Коментари Харесай

Бойците на Пригожин напускат и област Воронеж

Бойците на ЧВК " Вагнер " напущат южната съветска област Воронеж, заяви локалният губернатор, откакто групировката приключи трагичния си протест за събаряне на висшите съветски ръководители и се отхвърли от похода към Москва, съобщи Агенция Франс Прес.

В събота Кремъл разгласи, че протестът е завършил, откакто ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин се съгласи да напусне Русия и да замине за съюзен Беларус.

Малко се знае за случилото се в събота във Воронежка област, където съгласно Русия армията е била ситуирана и е водила " бойни " интервенции.

По време на протеста в петролна база в града избухна голям непонятен пожар.

" Придвижването на частите на " Вагнер " през Воронежка област завършва ", съобщи губернаторът на Воронеж Александър Гусев.

Движението " протича обикновено и без произшествия ", сподели той, като посочи, че рестриктивните мерки за пътешестване, наложени по време на интервенцията против протеста в събота, ще бъдат анулирани, откакто " обстановката бъде дефинитивно позволена ".

Гусев добави, че управляващите ще осведомят жителите за обезщетенията за нанесените вреди и им благодари за " издръжливостта, твърдостта и разсъдъка ".

В събота той прикани хората във Воронеж да си останат по домовете и изрази поддръжка за президента Владимир Путин.

Други южни райони на Русия и областите по пътя към Москва, докъдето бойците обявиха, че ще стигнат, започнаха да анулират рестриктивните мерки, наложени по време на трагичния протест.

В южния Ростов на Дон, където Вагнер завладя щаба на армията, железопътните и автобусните гари започнаха да работят обикновено, а рестриктивните мерки по пътищата бяха анулирани, оповестиха управляващите.

В Москва обаче към момента е в действие " режим на антитерористична интервенция ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР