Бойци от частната военна компания Вагнер са пристигнали в Беларус

...
Бойци от частната военна компания Вагнер са пристигнали в Беларус
Коментари Харесай

Украйна и Полша заявиха, че бойци от Вагнер са пристигнали в Беларус

Бойци от частната военна компания " Вагнер " са пристигнали в Беларус от Русия.

Това обявиха представители на Украйна и Полша, ден откакто Минск заяви, че бойците образоват беларуски бойци на беларуска територия, съобщи Reuters, представени от Българска телеграфна агенция.

" Вагнер " е в Беларус ", съобщи в " Телеграм " представителят на украинската гранична работа Андрий Демченко. Той сподели още, че се следи прекосяването на " обособени групи " от Русия в Беларус.

Същата информация с източник Андрий Демченко бе обявена през вчерашния ден от украинската новинарска организация Укринформ.

Станислав Жарин, заместител на министъра координатор на специфичните служби на Полша, също съобщи, че Варшава също разполага с удостоверение на информацията, че има бойци от " Вагнер " в Беларус.

" Понастоящем те може би са няколкостотин ", съобщи Жарин в Twitter.

Grupa Wagnera jest obecna na Białorusi. Pierwsi wagnerowcy dojechali, może być ich w tej chwili kilkuset.

Polskie służby monitorują sytuację, by wiedzieć ilu wagnerowców ostatecznie trafi na????????.#SkutecznieChronimyPolskępic.twitter.com/uRo68wshMk
— Stanisław Żaryn (@StZaryn) July 15, 2023 Полша разгласи този месец, че ще укрепи сигурността на границата си с Беларус, с цел да се оправи с евентуални закани.

Някои бойци от " Вагнер " са в Беларус най-малко от вторник, оповестиха източници на Reuters.

В петък беларуското министерство на защитата разгласява видеозапис, за който твърди, че демонстрира по какъв начин бойци от " Вагнер " обучават  бойци на беларуска територия.

След протеста на бойците от частната военна компания през юни Кремъл съобщи, че дава опция на тези от тях, които желаят, да се трансферират в Беларус.

Междувременно, ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин не се е появявал в общественото пространство от деня на протеста - 24 юни.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР