Бойци от Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни

...
Бойци от Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни
Коментари Харесай

Бойци от Азовстал предложиха да разменят цивилни граждани за хранителни продукти и лекарства

Бойци от " Азовстал " предложиха да разменят цивилни жители за хранителни артикули и медикаменти, оповестяват съветски медии.

По-конкретно, предлагането им е да получат по един звук артикули за всеки 15 души. Смята се, че в металургичния комплекс дружно с украинските бойци се намират близо 200 души. От Мариупол и още четири града са били евакуирани над 300 души, заяви Организация на обединените нации.

Това удостовери в следващото си видео послание и президентът Володимир Зеленски. Москва твърди, че през днешния ден би трябвало да стартира тридневно преустановяване на огъня в региона на града, само че не е ясно дали това ще се случи, тъй като и преди е бил обявяван режим на тишина, само че той не е спазван.

" Приключи втората фаза на нашата интервенция по евакуация от Мариупол. 344 души бяха сполучливо изведени - от града и покрайнините. Много хора отпътуваха за Запорожие. Наш екип е в подготвеност да се срещне с тях. По същия метод, както 150 души бяха сполучливо превозени от " Азовстал ". Всички те ще получат нужната грижа. Говорих с генералния секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш за това, което е свършено. Както и за това, което можем да създадем за хората в Мариупол и бранителите на града. Няма ден в който да не работим за това. И съм признателен на всеки, който оказва помощ ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР