Бойци на Хамас се преобличали като полицаи, за да заблудят

...
Бойци на Хамас се преобличали като полицаи, за да заблудят
Коментари Харесай

Бойци на Хамас се преобличали като полицаи, за да заблудят младежите от концерта

Бойци на " Хамас " се преобличали като служители на реда, с цел да заблудят младежите от концерта. За това споделя една от посетилите събитието, което след това се трансформира в голяма покруса, написа БТВ.

Тя съумява да избяга няколко пъти от гибелта. Оцелява в нападението от терористите на „ Хамас “ на фестивала в Израел в събота сутринта. На мястото на празненствата, които се трансформират в покруса, към този момент са открити съвсем 300 тела.

Мая стои на входа на Festival for Peace, преглежда документите за идентичност на идващите и се взира в очите им. „ Имаше толкоз доста младежи, родени през 2003, 2004, 2005 година “, споделя тя в диалог с екип на немското издание „ Билд “.

В шест часа сутринта завършва промяната ѝ. „ Смених обувките си с маратонки, с цел да мога да танцувам с лекост. Това може би ми избави живота “, споделя тя. С тях по-лесно съумява да избяга от ужаса.

Около 6:30 часа участниците във фестивала за първи път чуват ракети да летят в мирното до тогава небе.

Тъй като сигналите за ракети са част от всекидневието на израелците, те не реагират обезпокоително и не осъзнават незабавно сериозността на обстановката.

„ Железният купол “ -  израелската противовъздушна система, нормално съумява да отбрани популацията си. Празнуващите нямат визия, че стотици терористи към този момент нахлуват в страната по суша, море и въздух, а военните не могат да ги спрат.

Броят на бомбардировките пораства. Хората тичат към колите си, с цел да избягат. Това прави и Мая със собствен другар. Двамата бързо схващат, че единственият път, по който са мислели, че могат да се спасят, от двете страни е с блокади. Терористите, които са ги сложили, са пристигнали преоблечени като служители на реда и бойци.

„ Хората се хвърляха на раменете им с вярата да бъдат избавени, а по-късно бяха екзекутирани “, споделя Мая през сълзи.

Образуват се тапи, улиците са без излаз. Автомобилите се трансформират в гибелен капан за доста от 3500-те участници във фестивала. Тежко въоръжените терористи употребяват автомати и гранатомети, с цел да стрелят по дами с къси топове и поли, които носят цветя в косите си, а кожата им свети, тъй като честват.

Мая и нейният другар за малко търсят леговище с съвсем 50 други души в бункер край пътя. Но инстинктът им подсказва, че там не е безвредно. Под обстрел те бягат през пътя в пустинята.

Отново животоспасяващо решение. През идващите часове оцеляват, скрити под планина от мъртви тела.

Мая и приятелят ѝ вървят два часа. Изстрелите са зад тях. Бягат в слалом, тъй като снарядите идват поредно и отляво, и отдясно.

На територията на фестивала терористите систематично търсят оживели в палатките, в тоалетните, под сцената. Там са убити бармани, скрили се в хладилниците. Жените са изнасилвани, а по-късно убивани до мъртвите им другари. Други са отвлечени. Оскверняват се трупове.

След два часа паническо и непрестанно бягане Мая и нейният другар са открити от служител на реда. Освен с смут Мая е изпълнена и с горест. Фестивалната общественост е като семейство за нея. Тя познава мениджъра на събитието, чиновниците, доброволците.

„ Всеки един от тях беше мой другар “, споделя момичето. Много от тези хора към този момент са мъртви, отвлечени и към момента в неопределеност. 

Многобройни са трагичните персонални истории след офанзивата на „ Хамас “. 32-годишният Рой не знае нищо за шестима членове на фамилията си - братовчедка му Шири, брачният партньор ѝ Ярдън и двете им дребни деца са отвлечени.

„ Последното нещо, което видях, бяха фотоси, на които са водени от терористите. Ярдън беше целият в кръв “, споделя Рой пред “Билд “. Неговият чичо Йоси и вуйна му Маргуит също са отвлечени от бойци на „ Хамас “.

„ Те подпалиха къщите ни, хората в Нир Оз бяха принудени да бягат. Обезглавяваха остарели хора на улицата, застрелваха бебета в главите “, споделя още той през сълзи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР