Бойни безпилотни летателни апарати на производителя на самолети Baykar Makina

...
Бойни безпилотни летателни апарати на производителя на самолети Baykar Makina
Коментари Харесай

Турският боен безпилотен самолет Akinci постави нов рекорд

Бойни безпилотни летателни апарати на производителя на самолети Baykar Makina от Турция към този момент минаха бойното си кръщение в Сирия, Либия и по време на спора сред Азербайджан и Армения. Baykar непрестанно усъвършенства своите артикули, увеличавайки тактическите и техническите характерности на бойните безпилотни летателни апарати.

Наскоро бе пуснато видео, което афишира идващото достижение на безпилотния летателен уред Akinci, поставяйки връх измежду турските безпилотни летателни апарати, употребявани по-рано. Според разработчиците новият Akinci се изкачва на височина 11.6 км, прекарва 25 часа 46 минути в самостоятелен полет, като прелета 7 507 км през това време.

Бойните дронове на Akinci вършат първия си полет на 6 декември 2019 година Инженерите на Baykar възнамеряват да употребяват нов клас дронове за изстрелване на крилати ракети. За да се усъвършенства качеството на ръководството на тези устройства, се употребява изкуствен интелект.

Силовият тракт на Bayraktar Akıncı е турбовитлов мотор, създаден от украинската компания Ivchenko-Progress и създаден в предприятието Motor Sich в Запорожие. Руският военно-промишлен комплекс пък възнамерява да покаже безпилотен летателен уред Orion-E на международния оръжеен пазар, който може да се конкурира с турския Bayraktar Akıncı.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР