Бойко Рашков пази в тайна съществуването на своята единствена внучка

...
Бойко Рашков пази в тайна съществуването на своята единствена внучка
Коментари Харесай

Внучката на Бойко Рашков мултимилионерка

Бойко Рашков пази в загадка съществуването на своята единствена внучка Мария. „ Ретро “ научи, че наследничката на Министерство на вътрешните работи шефа е на 16-години и е ученичка в столична частна езикова гимназия. От невръстна детска възраст обаче девойката е милионерка, защото дядо ѝ е рекордьор по парцели, измежду които покои, жилища, къщи, ниви и имоти в цялата страна, общо 22 на брой, които ще бъдат наследени от нея. Те лъснаха нескрито след подаването на декларацията му пред КПКОНПИ, а цената им възлиза на милиони левове. Внучката на Рашков е дете на неговата единствена щерка Илиана Рашкова, която е приключила право и от дълги години е арбитър в Софийския областен съд. Мария носи същото име като своята баба, някогашната брачна половинка на вътрешния министър, с която той е разведен. Тя е прочут нотариус в столицата и адвокатската фирма ѝ се намира на столичния бул. „ Васил Левски “. Дядо Бойко постоянно се вижда с внучката си, тъй като на процедура са съседи. Момичето живее с майка си и втория ѝ мъж в суперлуксозна къща единствено на няколкостотин метра от неговия абсурден дворец с 12 тоалетни. Двуетажното имение на 42-годишната Илиана Бойкова Рашкова е на ул. „ 190-а “ в местността Американски лицей в столичния квартал „ Младост “, разкри ПИК. Магистратката се е открила в региона преди няколко години и на процедура е съседка на родителите си. Любопитно е и по какъв начин дъщерята на имотния крал Бойко Рашков се е сдобила първо с богаташкия имот, а по-късно и с първокласно издигнатия дворец. Справка в имотния указател демонстрира, че на 30 септември 2011 година тогава 31-годишната Илиана купува 500 квадрата имот на ул. „ 190-а “, №6 в местността Американски лицей. Не е ясно каква сума е броила тогава съдийката за имота, само че бърза инспекция в уеб страниците за парцели демонстрира, че в квартал „ Младост “ панелките по това време са се продавали за към 900 евро на кв. м. Във всички случаи единствено парцелът в скъпарския регион е коствал най-малко 300-400 хиляди лв..

Видно от данните в имотния указател, Илиана Рашкова закупува парцела с изключение на с персонални средства и с ипотека. Не са известни параметрите по ипотеката, само че единствено 3 години и 1 месец по-късно щерката на вътрешния министър погасява всичките си отговорности и парцелът става напълно неин.

През същата година към този момент 34-годишната магистратка, чиито единствени доходи са от заплата като областен арбитър, подписва контракт с майка си за градеж. В декларацията за 2014 година, която е показала пред Сметната палата, тя показва осъществено право на градеж на еднофамилна двуетажна жилищна постройка с разгърната застроена повърхност от 208 кв. м на цена от 132 000 лв..

Интересно е, че за реализацията на плана тя показва контракт за строителство с вложител, а вложителят се оказва нейната майка и към този момент някогашна брачна половинка на Бойко Рашков – Мария Михова Рашкова.

Така през 2015 година Илиана Рашкова се нанася в първокласната къща, намираща се наоколо до бащиния дворец с 12 тоалетни, в който умерено могат да се настанят няколко фамилии. Експерти, които разгледаха фотосите на парцела на щерката на Бойко Рашков, с които ПИК разполага, са безапелационни, че за строителството на такова първокласно жилище са нужни доста повече от оповестените в декларацията пред сметната палата 132 000 лв.. Но даже и да се одобри тази сума за точна, простите сметки демонстрират, че първокласният дом на Илиана ѝ е коствал най-малко половин милион лв..

За сигурността на щерката, внучката и зетя на Рашков се грижат охранителни камери, с които е опасана къщата им.

За пръв път Бойко Рашков, който брани персоналния си живот свирепо, признава, че има внучка, още през 2012 година, когато отново подава имуществена декларация, до момента в който работи в Националната следствена работа. От документа, който и в този момент е наличен в интернет пространството, се вижда, че внучката на Рашков не е от сегашния мъж на неговата дъщеря Илиана. Бащата на Мария се споделя Николай Иванов и с майката са разграничени от дълго време. С втория си мъж дъщерята на шефа на Министерство на вътрешните работи минава под венчилото на сакралната дата 20 февруари 2020 година Илиана взема семейството на брачна половинка си Мартин Цековски с тире към своето име. Понастоящем не е ясно с какво тъкмо се занимава зетят на Рашков, само че преди време е бил в автобизнеса и наша инспекция в Търговския указател сочи, че е взел участие в ръководството на сервиз за коли, регистриран в „ Студентски град “ в София. Към момента обаче той няма дял там. Очевидно колите не престават да му бъдат пристрастеност, тъй като за предходната година с жена му са си купили цели 6 такива, като 5 от тях се водят на негово име, а единствено една на съдийката Илиана. В графата за генезис на средствата за покупките написа, че са от спестявания и заплати. Справка демонстрира, че заплатата на съдиите и прокурорите в Софийския областен съд, където Илиана практикува, е 3284 лв., кaтo cтaвa дyмa caмo зa ocнoвни хонорари, ĸъм ĸoитo ce пpибaвят пo 2% зa вcяĸa пpocлyжeнa мaгиcтpaтcĸa гoдинa, нo нe пoвeчe oт 40%. Ocвeн тoвa paбoтeщитe в cъдeбнaтa влacт плaщaт caмo плocъĸ дaнъĸ, вcичĸи тexни ocигypoвĸи ce пoeмaт oт бюджeтa. Така годишните приходи на щерката на вътрешния министър са най-малко 36 хиляди лв..

Вероятно и внучката на Бойко Рашков ще се насочи към правото по образеца на майка си, баба си и дядо си. В момента обаче на дневен ред за нея са уроците, както и ваканциите, които прекарва с майка си. Семейството всяко лято почива на Северното Черноморие, по-конкретно край Камчия. През зимата пък постоянно карат ски.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР