Бойко Борисов каза, че ГЕРБ би участвала в съвместно управление

...
Бойко Борисов каза, че ГЕРБ би участвала в съвместно управление
Коментари Харесай

Борисов покани Продължаваме промяната да се обедини с ГЕРБ срещу руското влияние

Бойко Борисов сподели, че ГЕРБ би взела участие в взаимно ръководство с всяка партия, която е подготвена да одобри оптимално бързо 6 закона , свързани с енергийна диверсификация на България, ограничение на повдигането на режийните разноски на хората и бизнеса и правосъдна промяна. Той предложения съперниците си от "Продължаваме смяната " в случай че в действителност желаят да реализират тези цели, да се обединят с ГЕРБ след изборите.

Шестте целта, които Борисов изброи, са:
Приемане на закон за 100% диверсификация на доставките на газ от "Газпром " ;Слагане на таван на цените на горивата от 2.70 лева;Подписване на контракт със Съединени американски щати за доставка на още осем изтребителя F-16 ;100% диверсификация на доставките на съветско нуклеарно гориво и мощности; Спиране на увеличението на цените на тока; Съдебна промяна.
Тези цели на ГЕРБ се доближават доста покрай задачите, които си слагат партиите „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. Те обаче споделят, че не биха взели участие в коалиция с Борисов, тъй като го упрекват в корупция, кражба на публични средства и обслужване на подмолни ползи.

Лидерът на ГЕРБ обаче им предложи да се обединят в идващото Народно заседание за приемането на тези закони.

„ След 2 месеца ние ще имаме най-малко 59 депутати, както до момента. Аз мисля, че ще са повече. С първата или с втората ръководеща партия ние ще имаме огромно болшинство да приемем всичките тези закони и тогава никой не може да изяснява кой за какво и по какъв начин работи “, сподели Борисов.

Според него министър председателят в оставка Кирил Петков не се е справил с обезпечаването на задоволително доставки на газ от други страни и на България й „ извиват ръцете “. Затова Борисов предложи да помогне със своята експертиза и тази на членове на партията му, с цел да не се върне страната обратно.

„ Няма нещо, в което те да се съумели. Всичко е забатачено. Ако с Турция желаят да им обясня по какъв начин става, с Гърция по какъв начин става и по този начин нататък, да ме наемат, ще им кажа “, сподели Борисов.

Бившият министър председател сподели, че си приказва на първо име с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и знае по какъв начин да беседва с него най-добре. По думите му ГЕРБ са постигнали доста в посока на това страната да може да получава газ от други страна и да стане „ водач на Балканите “ в газопренасянето.

По време на трите мандата на Борисов Русия остана единственият вносител на горива за България, а съветските държавни компании „ Газпром “ и „ Лукойл “ имаха съвсем безспорен монопол на пазара. Интерконтекторът за импорт на газ от южни страни, който Кирил Петков откри по-рано този месец, не беше приключен близо десетилетие, а Политическа партия упреква ГЕРБ в съзнателно закъснение на градежа.

Бойко Борисов в неделя подлага на критика неведнъж дейностите на Кирил Петков в уговарянето на доставки на газ с Азербайджан, Съединени американски щати, Гърция и Турция, само че въпреки всичко насочи покана към него за взаимно ръководство.

„ Ако е правилно това, което Кирил Петков споделя, че най-голямата корупция я генерира Путин в България посредством „ Газпром “, ето ви прелестно място, време, в случай че имат предпочитание, на 100% да се разбие тази корупция “, сподели той.

Така водачът на ГЕРБ продължи еднопосочните сигнали от партията в последните дни. В събота Тома Биков сподели, че е значимо в идващия парламент да се приказва с всички партии, а в неделя заран ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова сподели пред Българска национална телевизия, че по всяка значима тематика е допустимо надпартийно обединяване на всички, които имат идентична ценностна система.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР