Боян Чуков, ФейсбукСтава очевидно, че след случая Херсон Путин ще

...
Боян Чуков, ФейсбукСтава очевидно, че след случая Херсон Путин ще
Коментари Харесай

Боян Чуков: След Херсон Путин ще бъде основната цел на антируската пропаганда

Боян Чуков, Facebook

Става явно, че след случая " Херсон " Путин ще бъде съществена цел на антируската агитация както от чужбина, по този начин и във вътрешнополитически проект. Неговият имидж и престиж ще пострадат най-вече във връзка с обикновенния руснак, които за него са извънредно значими.

Редица съветски коментатори, които до този миг подкрепяха 100%, Путин стартират въпреки и внимателно и меко да насочат към него неприкрити рецензии. Системата на олигархична капиталистическа Русия действително е модифицираната комунистическа Система преди рухването на Берлинската стена.

Наблюдаваме обаче по какъв начин се срутват двете Системи. Западната Система не прави изключение. Нейното положение е задоволително трагично. Кризата е систематична, а не структурна както се пробват някои да обяснят. Съединени американски щати се стремят да повторят своя триумф от Студената война, когато Съюз на съветските социалистически републики се разпадна заради измяната на комунистическата номенклатура.

Руските олигарси са чеда на същата комунистическа номенклатура, която унищожи Съветския Съюз. Бащите предадоха Съюз на съветските социалистически републики, в този момент Западът разчита на техните деца. Друг вид няма. РФ разполага с атомно оръжие в обилие и няма по какъв начин да капитулира, в случай че няма вътрешно изменничество.

Известният и непрекъснат участник в предаването на Соловьов и от време на време водещ по канал Соловьов live проф. Ефстафьев, Дмитрий Генадиевич сподели преди един ден по Соловьов live фотография на входния портал на украинския НПЗ (рафинерия) в Кременчуг. Пред входа на рафинерията се виждаха двама чиновници на СБУ (специалните служби на Киев). Неговия коментар бе, че рафинерията е национализирана и украинският олигарх Игор Коломойски към този момент не е нейн притежател. Евстафьев зададе в ефир доста неуместен въпрос към съветското държавно управление.

Защо публично в съветските медии бе обявено, че Кременчугската рафинерия е разрушена, а в реалност тя продължава да работи. Той назова това разминаване " обман " (лъжа). Кременчугската рафинерия е един от най-големите производители на ГСМ за ВСУ (украинската армия).

В Киев и Вашингтон стана ясно, че Русия не може да бъде победена на бойното поле. Това е повода контрактуваното отдръпване на руснаците от Херсон да се показа като стратегическа победа на ВСУ/НАТО. Основната цел на Запада е да се развърти пропагандно случая " Херсон " и да се вбие чеп сред елементарните руснаци и управлението в Кремъл.

Всички неуспехи да се напишат на сметката на Путин. Западът да докара в Москва ново държавно управление, което да подпише капитулацията. Оттеглянето от Херсон с нищо не заплашва самата Русия. Но то е мъчителен удар върху самочуствието и националната горделивост на руснаците. Воденето на неразбираеми договаряния зад тила на народа води до възходящо съмнение към самия Путин.

Задкулисното и явно въздействие на олигарсите както и очевидното прикриване на корупцията във висшите етажи на съветската власт не спомагат за сплотяването на съветския народ зад Кремъл. Основната концепция на Запада е Русия сама да скапе Русия.

В тази посока могат да се оценят изявленията на ген. Бен Ходжис, някогашен командващ американските войски в Европа, че през януари ще бъдат освободени от ВСУ/НАТО Мариупол и Мелитопол, а след това идва ред на Крим. Прогнозата може да се осъществя единствено в случай че Кремъл самичък съобщи изброените територии или ги изтъргува в някоя бизнес договорка на съветските олигарси.

Или в случай че в Русия стартират всеобщи митинги против Путин и неговото обграждане и това докара до оставка на съветския президент след, което да бъде преформатирана властта в Москва.

Накратко, това е сюжетът, който се разиграва сега в световните медии.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР