Боядисването на великденски яйца е традиция, така че с наближаването

...
Боядисването на великденски яйца е традиция, така че с наближаването
Коментари Харесай

Най-лесният начин за шарени великденски яйца – с ръце не ги пипам и пак стават като картинки!

Боядисването на великденски яйца е традиция, тъй че с наближаването на огромния християнски празник Великден домакините са жадни да опитат най-новите  способи за боядисване на яйца. Иновативните хрумвания на домакините постоянно са потребни, тъй като улесняват процеса от ден на ден и повече.

Наша читателка ни показа елементарен метод за боядисване на яйца във формички за мъфини. Не е нужно да докосвате нищо с ръцете си и няма да боядисате пръстите си. Това е доста забавен способ, който можете да практикувате дружно с децата.

 яйце в забрадка

„ Тази година несъмнено ще опитвам по този начин “, „ Всяка година ги сварявам в тенджера с багра, само че това наподобява доста по-лесно “, „ Феноменална концепция, отлично, излизат в действителност хубави шарки “, са единствено част от мненията на домакините, които изпробваха метода на Диана. Ето какво ви би трябвало:

Боядисване на яйца във формички за мъфини

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:

яйца вода сода бикарбонат малко олио ябълков оцет форма за мъфини

Съставките нямат несъмнено количество. Цветовете и шарките на тези яйца излизат най-добре върху бели яйца. Ако опитате с тъмни, не знам по какъв начин ще се получи.

ПРОЦЕДУРА: 

Сложете 1 чаена лъжичка сода бикарбонат в обособени дребни купички (всяка за друг цвят). Според инструкциите на опаковката пригответе цветовете за яйцата (някои се потапят в студена вода, а някои би трябвало да се слагат в гореща вода).

 багра за яйца

Сложете по няколко капки от всеки цвят в чинийките със сода и прибавете 1-1,5 чаени лъжички вода от горната страна във всяка. Разбъркайте боята, с цел да получите полугъста примес (не би трябвало да е изцяло течна, а с по-гъста консистенция).

Можете да употребявате 3 цвята, с цел да наподобяват тези яйца по-шарени. Яйцата би трябвало да се сварят авансово.

Сложете яйцата във формички за мъфини и сложете по 1-2 капки от всеки цвят върху яйцето. Не е нужно да размазвате или смесвате цветовете, просто сложете малко багра от разнообразни цветове един до различен.

 яйце с капки багра

 боядисване яйца способ

След това върху всяко яйце сложете по 1 чаена лъжичка ябълков оцет непосредствено върху боята. Боята ще стартира да се пени и да се разлива върху яйцата. Ако сложите по-малко цвят, прибавете още 1 чаена лъжичка ябълков оцет. Оставете яйцата да „ пенят “ още 15-20 минути.

 яйца във форми за мъфини

След това слагайте едно по едно яйцата в купа с елементарна вода и ги обръщайте добре с лъжица, до момента в който се напои от всички страни, след което загладете яйцето малко с ръкавици, с цел да разнесете цветовете

 боядисано яйце във вода

Намажете готовите яйца с хартия, върху която сте поставили олио за бляскав резултат. За по-интензивни цветове сместа се оставя да престои по-дълго време.

 Боядисване яйце с оцет

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР