Ботев Враца най-после прекъсна серията от осем поредни загуба в

...
Ботев Враца най-после прекъсна серията от осем поредни загуба в
Коментари Харесай

Ботев Враца взе дербито на Северозапада срещу Монтана

Ботев Враца най-сетне прекъсна серията от осем следващи загуба в efbet Лига. " Зелените " взеха районното дерби против Монтана с 1:0 след страховит гол от директен свободен удар на Чавдар Ивайлов в 50-ата минута. Успехът за отбора на Антони Здравков значи, че врачани към този момент не са на последно място в класирането. Врачани имат 18 точки, колкото и Монтана. Със 17 е Ботев Пловдив, а с по 16 са Славия и Етър.

В 5-ата минута Монтана бе доста покрай гол. След центриране от корнер топката бе отклонена към задната греда, където Илия Миланов съумя да изпревари Радослав Терзиев и от голлинията мазета. В ответната офанзива Петър Атанасов бе изведен чудесно против Благой Макенджиев, само че ударът му мина около лявата греда.

Монтана получи право да извърши фаул от доста добра позиция в 17-ата минута. След доста едва изчистване на Венцислав Керчев топката попадна в краката на Янко Ангелов, който обаче бе препънат от Христо Златински малко пред наказателното поле. Зад топката застана Тони Тасев, който обаче стреля мощно над вратата.

Домакините от Монтана имаха страховит късмет в 29-ата. След центриране на Тасев, топката стигна до Иван Михов, който непокрит на втора греда. Той копна топката, само че Сенхаджи и Стефан Цонков не съумяха да насочат удар с глава и топката излезе в навън.

Няколко минути по-късно Николай Минков преодоля доста елементарно Илия Миланов по левия фланг, той влезе към центъра на терена и стреля с вътрешен фалц, само че топката мина на сантиметри от страничната греда на вратаря на Ботев Враца.

В 39-ата минута Монтана стигна до нова чиста опция за гол. След центриране от ъглов удар на Тони Тасев, топката не бе добре избита. Тя попадна на волето на Николай Минков, който насочи доста мощен удар, само че вратарят Костов мазета.

Второто полувреме обаче стартира с гол украшение за Ботев Враца. Чавдар Ивайлов извърши по прелестен метод директен свободен удар и остави без шансове на Благой Макенджиев. Това се случи в 50-ата минута.

Секунди след попадение Александър Башлиев бе изведен самичък против вратаря Костов. Той опита да го трансферира, само че не уцели вратата.

Петър Атанасов изведе по превъзходен метод Даниел Ганев в 56-ата минута. Топката обаче пристигна малко зад нападателя. Той въпреки всичко насочи удар, само че над вратата.

Давид Кики опитва удар в 78-ата минута. Топката рикошира в бранител на врачани и попадна в Николай Минков. Той не се ориентира в първия път, само че въпреки всичко насочи удар, който мина вратата на гостите.

До края на дуела Ботев Враца резервира задатъка си завоюва скъпи три точки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР