Ботев Пловдив пусна нови записи от видеокамерите на Колежа. На

...
Ботев Пловдив пусна нови записи от видеокамерите на Колежа. На
Коментари Харесай

Пуснаха записи от спирането на тока на Колежа. Фирмата: Няма нищо конспиративно

Ботев Пловдив пусна нови записи от видеокамерите на Колежа. На тях се вижда по какъв начин на паркинга на Колежа влизат два автомобила, като от тях слизат мъже и се насочват към трафопоста, който зарежда стадиона. След това се вижда по какъв начин един от тях бърка в зареждането, като събитията са от вечерта, когато стопира тока.
Прочетете още
От клуба споделят, че дават фрагменти, които дават спомагателна светлина по отношение на техническите проблеми с електрозахранването и приканват правоохранителните органи да следват своите задължения.

На фрагментите проличава, че единият от мъжете е Хубен Анадолиев, който е шеф на „ Динамик Електрик Груп “ ООД, подизпълнител на строителството на стадиона и дава отговор за електрозахранването.

Той се свърза с TrafficNews, с цел да опише за въпросната нощ, като изрази удивление от поста на клуба, в случай, че всички са били наясно със обстановката. Още в позицията на „ Динамик Електрик Груп “ ООД се споделя цялата последователност към прекъсването на тока на Колежа, а по-късно бяха публикувани и въпросните фрагменти, които са от 10.02.2024 година от към 19:00 часа. Анадолиев съобщи, че е получил позвъняване от изпълнителя на  конструкцията - „ Техномонтаж “, че има оттечка на ток и че компанията, прекратява незабавно работа.

„ Обадиха ми се към 18:00 часа, тъкмо преди планувано излизане от града. Отидох незабавно да огледам. Влязох с колата си през бариерата, паркирах я на паркинга и излязох от нея – нито съм бил с качулка, нито шапка. Започнахме да оглеждаме структурата, като откъм ул. „ Варшава “, където е единственият трафопост, който зарежда стадиона чух звук. Той е доста характерен при късо съединяване. Веднага отворих разпределителната касета, и видях обгорелия кабел. Премахнах кабела, откакто разкачих напрежението, само че шумът продължи. Нямах никакво съоръжение и за това стопирах тока, защото имаше заплаха от пожар или да се случи тежък случай с жертви “, сподели шефът на компанията. Същата вечер с него се е свързал чиновник на клуба, който се споделя Назар и му е съобщил за казуса, а Анадолиев му споделил, че сутринта ще има група, която да работи по отстраняването на повредата.

„ На сутринта започнахме да работим по отстраняването на повредата. В понеделник пуснахме тока, имаше  представители от клуба и Общината, като има и снимков материал. Учудващо е за мен по какъв начин някакви хора настояват, че съм слагали мишки и други неуместни неща “, сподели Анадолиев.

Ето позицията на Ботев, оповестена на 14 февруари в 18:53 и тази на Динамик Електрик Груп “ ООД, оповестена на 12 февруари 15:48 часа.

 



 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР