Ботев (Пловдив) победи с 2:1 у дома Славия в двубой

...
Ботев (Пловдив) победи с 2:1 у дома Славия в двубой
Коментари Харесай

Ботев е трети след победа над Славия

Ботев (Пловдив) победи с 2:1 вкъщи Славия в дуел от 31-ия кръг в Първа лига и си обезпечи третото място в шампионата. Мачът стартира добре за гостите и в 13-ата минута Кристиян Добрев се разписа във вратата на домакините, само че попадението беше анулирано поради засада след консултация с видео помощник рефера.

В 38-ата минута испанецът Йон Бакеро шутира към вратата на пловдивчани, само че Християн Славков парира удара му.

Развръзката пристигна през второто полувреме. В 53-ата мвинута Джак Лейн даде задатък за " канарчетата ". Той надбяга Емил Виячки и изпрати топката в близкия на вратаря Светослав Вуцов ъгъл.

В 56-ата минута на дуела халфът Ерол Дост шутира в ръцете на Славков.

След тъкмо един час игра Димитър Стоянов подари кълбото на Тодор Неделев, а капитанът на домакините стреля около вратата. Три минути по-късно нова неточност на " белите " даде топката на национала Неделев покрай центъра и той опита да трансферира излезлия неразчетено напред Вуцов, само че стреля неопределено, откакто стражът на столичани беше отстранен.

В 66-ата минута Николай Минков удвои преднината за Ботев. След осъществяване на тъч Тодор Неделев стреля от воле, изстрелът му беше блокиран, само че топката доближи до Минков, който елементарно преодоля Вуцов за 2:0.

Четвърт час преди края на постоянното време Джеймс Ето`о почисти изстрел на Валентин Петров от голлинията.

В 85-ата минута юношата младият Петров се разписа след шут от отдалеченост зе дебютния си гол в елита.

Ботев приключи на трето място в крайното класиране с актив от 53 точки и изправарва носителя на националната купа Левски, който загуби с 0:1 вкъщи от първенеца Лудогорец. Пловдивчани ще играят бараж вкъщи против Берое за класиране в Лигата на конференциите.

" Канарчетата " се класират в челната тройка за първи път след 1995 година.

Славия приключва акцията на шесто място и с шест следващи дуела без победа.

Левски - Лудогорец - 0:1

Шампионът Лудогорец победи Левски с 1:0 в София и приключи сезона с класа. Единственото попадение за отбора от Разград вкара Сисиньо при безредие в наказателното поле.

Този процес на събитията остави Левски на четвърто място в крайното класиране, като отборът бе изпреварен от Ботев (Пловдив), заел последното място в призовата тройка.

Отборът на Станимир Стоилов стартира по-активно мача пред цялостните трибуни на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов " и стигна бързо до директен свободен удар на Филип Кръстев и блокиран удар с глава на Хосе Кордоба. Първото по-сериозно състояние в мача бе основано от Пиерос Сотириу от " орлите ", който изведе Кирил Десподов, а Ван дер Каап при избиването на топката бе покрай това да си вкара автогол.

В 28-ата минута Сисиньо откри резултата за първенците. При центриране в наказателното поле на домакините Ван дер Каап не съумя да почисти топката и тя попадна в бразилеца, който с шут сред няколко играчи я прати в десния низък ъгъл на Пламен Андреев. Левски можеше да изравни бързо, само че Илиян Стефанов няколко минути по-късно направи пропуск, като ударът му бе избит от вратаря на гостите Симон Слуга.

Второто полувреме бе по-нервно и липсваха положения пред двете порти. Драган Михайлович бе заменен, защото имаше жълт картон и рискуваше да бъде изпъден поради нервната си игра. Удар на Хосе Кордоба бе блокиран, а Рик Джонатан направи пропуск за Лудогорец, предава БНР.

Най-чистото състояние за равнене се откри през Вандерсон Цунами, който бе оставен непокрит на задна греда, само че с глава стреля над напречната греда. В добавеното време и юношата на Левски;

Преслав Бачев стреля рисково с глава, само че топката попадна право в ръцете на вратаря Слуга.

Черно море – ЦСКА-София 0:0

 

В мач без значение за крайното класиране за двата тима Черно море и ЦСКА-София приключиха наедно, без да си отбележат гол. Столичани приключиха на второто място с 58 точки, до момента в който Черно море са пети с 47 точки.

Преди началото на срещата с едноминутно безмълвие бе почетена паметта на умрелите неотдавна митове на Черно море Дамян Георгиев и Светозар Светозаров – Бебо.

Първото по-сериозно състояние в срещата бе за гостите в 10-та минута, когато Йоан Баи засече топката с глава след центриране отдясно, само че тя излезе в навън. В 14-та минута Николай Златев можеше да изведе домакините напред в резултата. Той бе открит непокрит в наказателното поле на столичани и стреля с глава, само че неопределено. В 24-та минута Евгений Сердюк навлезе в наказателното поле на гостите отляво и пусна пас към Виктор Попов, който стреля технично, само че неопределено. В 28-та минута арбитър отсъди дузпа за Черно море за нарушаване на Томас Лам против Закариа Беншаа, само че след съвещания с ВАР наказателният удар бе анулиран 3 минути по-късно.

В 53-та минута Мазир Сула стреля от към 20-тина метра, само че топката попадна в ръцете на вратаря Димитър Евтимов. В 67-та минута Греъм Кери опита отдалечен удар, само че топката мина над вратата на Черно море. В 78-та минута Велислав Василев засече топката с глава след центриране отляво, само че вратарят на ЦСКА-София Димитър Евтимов съумя да избави. В 80-та минута след неточност в отбраната на гостите топката попадна у Матиас Курьор, който стреля от въздуха, само че вратарят Димитър Евтимов още веднъж избави. В ответната офанзива Маурисио Гарсес стреля от повече от 25 метра, само че за шанс на домакините топката мина на сантиметри над вратата. В 90+4 минута капитанът на гостите Мено Кох получи втори жълт и надлежно червен картон.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР