Ботев Пловдив излиза с мисълта да постигне минимум гол на

...
Ботев Пловдив излиза с мисълта да постигне минимум гол на
Коментари Харесай

Ботев Пловдив ще търси голове и рекорд в Израел

Ботев Пловдив излиза с мисълта да реализира най-малко гол на непознат терен против Бейтар Йерусалим в първи мач от втория прелиминарен кръг в Лига Европа, който да запази възможностите на отбора в реванша на 20 юли в Бургас.

Задачата на " канарчетата " се усложнява поради отсъствието на водача на отбора Лъчезар Балтанов. Без него Ботев ще разчита на бързината и далечните удари на Тодор Неделев и скоростта на Косоко.

Пловдивчани към този момент демонстрираха, че могат с триумф да играят на открито, откакто победиха албанския Партизани с 3:1 в първия кръг. Бейтар е с по-висока класа от Партизани и по тази причина треньорът Николай Киров ще заложи на по-предпазлива и отбранителна тактичност.

Специалистът има действителен късмет да влезе в вечно в историята на Ботев. Това обаче може да стане единствено при победа на " канарчетата " над отбора от Йерусалим.

Ако дуелът, който ще се играе на стадион " Ха Мошава ", приключи с успех за Ботев, това ще бъде трета поредна победа за пловдивчани в Европа.

По този метод ще се изравни клубният връх на " канарчетата ". До момента те два пъти са стигали до 3 поредни триумфа в евромачове.

По-стойностната такава поредност е от дебютното присъединяване на тима в шампионатите - за КНК през сезон 1962/63. Тогава Ботев побеждава Стяуа с 5:1 в 1/16-финал реванш, а на осминафиналите се оправя и в двете срещи с ирландския Шамрок Роувърс - 4:0 в Дъблин и 1:0 в Пловдив. С тях пък доближава до първия и единствен четвъртфинал в своята история.

Вероятни сформира:

Бейтар: Клайман, Конт, Мори, Кхила, Хайстер, Келтенс, Клаудемир, Сабо, Веред, Езра, Шехтер.

Ботев Пловдив: Чворович, Й. Минев, В. Генев, Димов, Панов, Юсеин, Меледже, Стоянов, Бризола, Неделев, Косоко.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР