Ботев (Пловдив) фиксира домакинско реми 1:1 със Спартак (Варна) в

...
Ботев (Пловдив) фиксира домакинско реми 1:1 със Спартак (Варна) в
Коментари Харесай

Спартак взе точка в Коматево, но е далеч от спасението

Ботев (Пловдив) фиксира домакинско реми 1:1 със Спартак (Варна) в последния си формален мач на клубната база в Коматево.

Така „ жълто-черните “ останаха без победа над последните в класирането „ соколи “ през новия век като също така се сбогуваха и на доктрина с възможностите за 7-ото място в класирането преди края на постоянния сезон.

Точни в срещата от XXVI кръг на футболната ни efbet Лига бяха Николай Минков (35), разкрил резултата за домакините преди почивката, както и резервата Денис Баланюк (66), оформил крайното 1:1 през второто полувреме.

След ремито Ботев остана на 10-о място с 28 точки, до момента в който Спартак е на последната 16-а позиция с едвам 13 пункта в своя актив.

Домакините стартираха по-активно срещата и още във втората минута „ канарчетата “ можеха да открият резултата, откакто Самуел Акере центрира отляво в наказателното поле на Спартак и Абдулайе Траоре засече, само че топката попадна право в ръцете на Кристиано Фигуеиредо.

Три минути по-късно гостите дадоха отговор с отдалечен изстрел на Иван Йорданов от към 22 метра, който мина настрана от вратата на Ботев.

В 11-ата минута „ жълто-черните “ сбъркаха в противниковата половина и Спартак (Варна) провежда бърза контраофанзива, която приключи с рисков удар на Лерой Микелс, само че Хидайет Ханкич се намеси и мазета в корнер.

В 35-ата минута Ботев поведе в резултата. Абдулайе Траоре стреля едва от воле от границата на наказателното поле, вратарят на Спартак Фигуеиредо подцени обстановката и изпусна топката, която падна на крайници на Антоан Бароан, французинът стреля в тялото на стража на гостите, само че по-късно Николай Минков бе на точното място, с цел да добави в опразнената врата за 1:0.

Веднага след подновяването на играта от центъра на терена Траоре бе изведен самичък против Фигуеиредо, само че нападателят на „ канарчетата “ не съумя да го преодолее и по този начин играчите на Бруно Балтазар се отдръпнаха на отмора с гол задатък.

Четвърт час след началото на второто полувреме Ботев пропусна отличен късмет да удвои преднината си. Антоан Бароан се озова очи в очи със стража на гостите след пас на Траоре, французинът стреля право в тялото на Фигуеиредо, само че по-късно Пламен Димов сбърка, подарявайки топката на Николай Минков, само че голмайсторът на „ канарчетата “ не съумя да уцели празната врата от границата на наказателното поле.

Футболистите на Димитър Димитров дадоха отговор с прецизен удар от отдалеченост на Денис Беланюк в 62-ата минута, а малко по-късно влезлият като запаса състезател на Спартак не съумя да засече прострелно центриране от десния фланг на Ивей Натаниел.

Три минути по-късно обаче „ соколите “ изравниха резултата. Виткор Митев бе изтърван от отбраната на „ жълто-черните “ отляво, крилото на Спартак стигна до аутлинията и центрира остро към вратарското поле, където Беланюк съумя да постави крайници си на пътя на топката и да я прати в мрежата на Ханкич за 1:1.

В 78-ата минута футболистите на Бо
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР