Ботев Пд се сбогува с Коматево. Днес канарчетата ще изиграят последния

...
Ботев Пд се сбогува с Коматево.
Днес канарчетата ще изиграят последния
Коментари Харесай

В Пловдив: Ботев се сбогува с Коматево

Ботев Пд се сбогува с Коматево.

Днес канарчетата ще изиграят последния си турнирен мач на клубната база. От 14:45 часа жълто-черните одобряват Спартак Варна. За идващото домакинство с Левски на 29 април (събота) Ботев се завръща на „ Колежа “, който към този момент е съвсем подготвен и в сряда ще получи Акт 16.
Ходенето по тъгите продължи малко над 9 години. На 23 февруари 2014-а се изиграва първия формален турнирен мач въз основата в „ Коматево “. Жълто-черните “приемат първенеца Лудогорец. По това време управлението на пловдивчани към този момент е взело решението построяването на новия стадион „ Христо Ботев “ да не става естрада по естрада, както беше в началото планувано. „ Колежа “ е съборен напълно, а очакванията тогава са, че най-късно до 2 години канарчетата още веднъж ще се върнат там. Мачът с разградчани приключва 2:2, като и двете попадения за домакините бележи новото попълнение Юнес Хамза (14, 52), който дебютира в родния хайлайф. За отбора от Разград се разписват Козмин Моци (23) и Върджил Мисиджан (63).
Наставникът Бруно Балтазар пък направи 100 дни отпред на Ботев, в които записа по-добър актив от Азрудин Валентич в първите му 7 мача в елита.

Спартак Варна пък ще се опита да спре пропадането. Соколите записаха 4 следващи загуби и задачата им за избавление стана още по-трудна. Затова днешният дуел за Херо и възпитаниците му е повече от наложителен, написа „ Тема спорт “, а „ Мач Телеграф “ разкрива, че самият треньор е декларирал пред играчите си: „ Никакво обезсърчение! Има още мачове, длъжни сме да се борим до дъно и ще се постарая да го създадем ”. Както е известно, „ соколите ” претърпяха тежък пестник – 0:4 от Берое вкъщи. И в този момент би трябвало да гонят дивото, както се споделя, в гостуването на Ботев Пд.

Освен това, Херо ще би трябвало да се бори и против историята. Макар и да минава за един от обичайните тимове в елита, Спартак не може да се похвали даже с 1 победа отвън „ Коритото ”. А в този момент му следва дуел, който може да обърне борбата за оцеляването, против противник, който е измежду най-безмилостните домакини – Ботев Пд. Това ще бъде и финален мач на „ канарчетата ” в Коматево, което значи, че те ще бъдат в допълнение задължени да вземат трите точки. Добрата вест за почитателите на Спартак, които малко се отдръпнаха от тима след шамара на Берое, е обвързвана с кариерата на Херо досега. Треньорът има 2 победи там, само че като треньор на Лудогорец. И те са много изразителни – 3:1 и 4:2! След това отпред на Берое записа загуба с 1:3 и тъждество 3:3.

Старши треньорът на Спартак (Вн) – Димитър Димитров – Херо – може да се похвали със серия от 7 седем следващи мача, в които си е тръгвал като победител от стадион „ Христо Ботев ”, където до 2013 година играеха „ канарчетата ”. Той започва като треньор на Нефтохимик – 1:0 (сезон 1996/97), по-късно продължих 3:2 като отпред на Литекс (97/98), както с 2:1 с Левски (99/00). Херо нямаше неточност и с Велбъжд 4:1 през сезон 2000/01. Още по-ценен обаче е триумфът му като треньор на безконечния противник – Локомотив. Той бе с 2:1, а през 2003/04 би с 3:0 още веднъж с Нефтохимик.
С Черноморец Димитър Димитров съумя да усили сполучливите си мачове с още два. Равенството 1:1 през ноември 2007 година обаче стои като дупка сред триумфите му, тъй като през идващото състезание съумя да излъже „ канарчетата ” с 1:0.

Последваха обаче 3 визити, в които яде пердах в Пловдив. А един от тези мачове, на 24 ноември 2013 година, сигурно му държи още влага – 1:6!
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР