Ботев и Локомотив направиха 0:0 в 118-ото издание на пловдивското

...
Ботев и Локомотив направиха 0:0 в 118-ото издание на пловдивското
Коментари Харесай

Ботев изпусна Локомотив в първото дерби на новия Христо Ботев

" Ботев " и " Локомотив " направиха 0:0 в 118-ото издание на пловдивското дерби, играно за първи път на новия стадион " Христо Ботев ". Двубоят бе от 16-ия кръг на Първа лига и притегли към 13 хиляди фенове - единствено почитатели на " жълто-черните ".

„ Канарчетата “ имаха игрово предимство през целия мач, а попадение на Антоан Бароан в 51-ата минута бе анулирано поради засада след обзор от ВАР.

„ Черно-белите “ пък не насочиха нито един прецизен удар в противниковата врата. След равенството " Ботев " събра 19 точки на 10-ото място в класирането, колкото има и деветият " Хебър " (Пазарджик), който в понеделник гостува на ЦСКА-София.

" Локомотив "  временно се изравни с " алените " и " Черно море " на върха в класирането с по 32 т., само че „ смърфовете “ са с мач повече спрямо другите два отбора. 

Преди първия съдийски сигнал капитанът на " Ботев " Ивелин Попов получи специфичен плакет по случай своя мач номер 600 в професионалната си кариера, който изигра против " Локомотив " (София) в предходния кръг. 
 Снимка Българска телеграфна агенция
Преди почивката играта бе по-равностойна, множеството рискове бяха пред стража на Локо Динко Хоркаш, който още веднъж имаше доста работа и още веднъж се оправи.

В 51-вата минута Джеймс Ето‘о стреля мощно по диагонала от границата на наказателното поле, Хоркаш отрази удара, само че топката стигна до Бароан, който от непосредствена непосредственост с глава осъществя на празна врата. Имаше обаче засада на французина и това не бе пропуснато от ВАР.

Нататък домакините продължиха да бъдат по-активни и да имат множеството голови благоприятни условия.

В идващия кръг " Ботев " гостува на " Левски ", а за играчите на Александър Томаш следва „ железничарско “ дерби с " Локомотив " (София) на „ Лаута “. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР