Бостън Селтикс постигна домакинска победа със 127:112 над Финикс Сънс,

...
Бостън Селтикс постигна домакинска победа със 127:112 над Финикс Сънс,
Коментари Харесай

Бостън първи се класира за плейофите в НБА

Бостън Селтикс реализира домакинска победа със 127:112 над Финикс Сънс, с която стана първият тим в Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада, който си подсигурява и на доктрина присъединяване в плейофите през този сезон.

За " келтите " триумфът е четвърти следващ и общо 52-ри в 66 мача. Дори и отборът да загуби оставащите си 16 мача до края на акцията, мястото му измежду шестте най-хубави в Източната конференция към този момент е несъмнено.

Най-полезен за спечелилите бе Джейлън Браун, който вкара пет тройки и общо 37 точки. Джейсън Тейтъм добави още 26 точки, а ветеранът Ал Хорфорд се регистрира с рекордните си за сезона 24 точки. Хорфорд означи шест пъти от тройката, като Бостън записа общо 25 сполучливи изстрела от 50 опита от далечна отдалеченост.

За Финикс с 23 точки най-полезен беше Двеин Букър. Още 22 вкара Брадли Бийл, а Кевин Дюрант и Грейсън Алън прибавиха по 20 точки.

Милуоки Бъкс излезе еднолично на второто място в Източната конференция след домашен триумф със 114:105 над разкъсвания от травми отбор на Филаделфия 76ърс.

" Елените " бяха сериозен любимец в мача съгласно букмейкърите, само че се наложи да вършат поврат в последната четвърт, с цел да се поздравят с 43-тата си победа през сезона.

Янис Адетокунбо бе над всички за Милуоки с 32 точки, 11 битки и седем асистенции, а още 19 точки прибави Брук Лопес. Плеймейкърът Деймиан Лилард приключи със 17 точки.

За отбора на Филаделфия, който продължава да бъде без двама от титулярите си в лицето на центъра Джоел Ембийд и гарда Де`Антъни Мелтън, с 30 точки най-резултатен бе Тайрийс Макси. Още 15 вкара Тобайъс Харис, а мощно включване от пейката направи гардът Камерън Пейн с 13 точки от едвам шест изстрела от игра.

На Запад Оклахома Сити Тъндър си върна първото място в подреждането след 126:119 в семейството на Далас Маверикс.

Шай Гилджъс-Алекзандър приключи с 31 точки, а предстоящият конфликт сред него и звездата на Маверикс Лука Дончич не се състоя, защото словенецът пропусна срещата поради контузия.

Джейлън Уилямс прибави още 27 точки за Оклахома, а с 18 приключи австралиецът Джош Гиди.

В отбора на Далас най-резултатен с 36 точки и 12 асистенции бе Кайри Ървинг. Още 23 точки от пейката добави Тим Хардауей-младши.

В класирането Оклахома Сити Тъндър е отпред с 46 победи и 20 загуби, колкото има и първенецът Денвър Нъгетс, който обаче е с по-слаби индикатори в директните мачове. Далас е на осма позиция с 38 триумфа и 29 провали.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР