Бостън Селтикс победи Филаделфия 76 със 112:88 като домакин в

...
Бостън Селтикс победи Филаделфия 76 със 112:88 като домакин в
Коментари Харесай

Бостън Селтикс стигна финалите на Изток в НБА

Бостън Селтикс победи Филаделфия 76 със 112:88 като хазаин в седмия мач от плейофната серия сред двата отбора в полуфиналите на Източната конференция на НБА. Така с 4:3 Селтикс стигнаха финала в конференцията. Там те ще се изправят против. Серията започва в сряда в Бостън.

Джейсън Тейтъм беше номер едно за домакините. Той осъществя рекордните 51 точки и не позволи нито една неточност. Тейтъм добави 13 битки, 5 асистенции и 2 откраднати топки. Той усъвършенства най-хубавото достижение в НБА за маркирани точки в седми мач от плейофна серия, сложено по-рано през сезона от Стеф Къри, който осъществя 50 за Голдън Стейт.

Иначе Джон Хавличек държи върха за най-вече точки, маркирани от състезател на Селтикс в плейофен мач. Той вкарва 54 в първия мач против Атланта от полуфиналите на Източната конференция през 1973 година.

Носителят на наградата за MVP в НБА Джоел Ембийд осъществя 15 точки за Филаделфия, а Тобайъс Харис се регистрира с 19 точки. Джеймс Хардън приключи с 9 точки, 6 битки и 7 асистенции.

„ Играхме чудесно цяла година, а тази загуба някак помрачава това “, сподели треньорът на Филаделфия Док Ривърс. Тимът му се опитваше да стигне до финала в Източната конференция за първи път от 22 години.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР